Bulgur vrac
10 RON
Bulgur vrac
10 RON
Caracteristici
Categorie: Alimente
Descriere
termenul de bulgur desemneaza atat amestecul de boabe de grau macinate mare, cat si mancarea ce contine acest amestec ca principal ingredient. Cu toate ca bulgurul poate contine mai multe tipuri de grau, de obicei este din grau tare, cunoscut la noi si ca ghirca (denumirea stiintifica este Triticum durum).
Este des intalnit in Orientul Mijlociu, Europa si Asia de Sud.
Bulgurul care se comercializeaza pentru consum este o varianta ce se gateste rapid, graul fiind curatat, prefiert, uscat si macinat mare. A nu se confunda cu graul spart care nu este prefiert.
Cum se foloseste in retete?
Bulgurul este un ingredient ce se gateste similar cu orezul sau cuscusul, dar are valori nutritionale mai mari. Este cunoscut in special ca ingredient in tabouleh (salata de patrunjel cu rosii si bulgur), dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, umpluturi, burgeri fara carne, supe. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasa la inmuiat in lichid minim 1 ora si jumatate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate inmuia in apa, supa, suc de rosii, sau alte lichide in functie de reteta pentru care se pregateste.
Este un ingredient ideal pentru cei care prefera regimul vegetarian fiind usor de folosit in retete, cu un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat in cazul orezului alb, si cu un indice glicemic scazut.
Este des intalnit in Orientul Mijlociu, Europa si Asia de Sud.
Bulgurul care se comercializeaza pentru consum este o varianta ce se gateste rapid, graul fiind curatat, prefiert, uscat si macinat mare. A nu se confunda cu graul spart care nu este prefiert.
Cum se foloseste in retete?
Bulgurul este un ingredient ce se gateste similar cu orezul sau cuscusul, dar are valori nutritionale mai mari. Este cunoscut in special ca ingredient in tabouleh (salata de patrunjel cu rosii si bulgur), dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, umpluturi, burgeri fara carne, supe. Pentru a-l folosi, bulgurul se lasa la inmuiat in lichid minim 1 ora si jumatate, iar apoi este gata pentru consum. Se poate inmuia in apa, supa, suc de rosii, sau alte lichide in functie de reteta pentru care se pregateste.
Este un ingredient ideal pentru cei care prefera regimul vegetarian fiind usor de folosit in retete, cu un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat in cazul orezului alb, si cu un indice glicemic scazut.
117 vizualizari
Brasov, Bod, 22 Noi. '24 (10:39)