Descriere anunt
Varietate timpurie, tip mamut, cu o productivitate buna si multiple recoltari. Plantele ajung la inaltimea de 3-3,5m. Culoarea florii este violacee. Lungimea pastaii este de 22 cm iar latimea este 1,8 – 2,2 cm, atele sunt absente. Pastaile de culoare galbena sunt carnoase , au un gust deosebit si sunt prezente pe intreaga planta. Recomandare excelenta pentru pentru consum in stare prospata . Prezinta toleranta la Pseudomonas ph. si rezistenta la Antracnoza. Pentru cultura in ogor cele mai bune premergatoare sunt: tomatele, ardeiul, varzoasele, radacinoasele, cereale care lasa terenul curat de buruieni si au primit cantitati mari de ingrasaminte organice si chimice, lasand in sol concentratii mari de azot si potasiu.
Fasolea se va cultiva pe terenuri plane, nivelate, neinfestate de boli si daunatori, curate de buruieni, cu un continut de humus mai mare de 0,7% si o reactie a solului apropiata de neutru (pH 6,5 – 7,8). Pentru cultura in ogor cele mai bune premergatoare sunt: tomatele, ardeiul, varzoasele, radacinoasele, cereale care lasa terenul curat de buruieni si au primit cantitati mari de ingrasaminte organice si chimice, lasand in sol concentratii mari de azot si potasiu. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare , plantele perene. . Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Instructiuni fertilizare :
Azot - 30-50 kg/ha
Fosfor - 80-120 P,O/ha
Potasiu – 100-150 kg K,O/ha
Instructiuni insamantare :
in jur de 40-60 kg/ha sau 230.000-240.000 seminte/ha la o adancime de 2-3 cm
Distanta dintre randuri : 45 cm ; distanta dintre plante 8,5 – 10 cm.