Recuperarea medicala la Centrul Medical Sanconfind, o solutie practica la durerile de spate
Recuperarea medicala este specialitatea care se ocupa de sistemul musculo-scheletal si functionalitatea acestuia.
Recuperarea medicala este specialitatea care se ocupa de sistemul musculo-scheletal si functionalitatea acestuia. Prin serviciile oferite de Centrul Medical Sanconfind, puteti beneficia de proceduri variate de hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, masaje si impachetari cu namol de Techirghiol, la cele mai inalte standarde. Personalul bine pregatit si aparatura moderna vor face din experienta dumneavostra medicala, nu doar o simpla perioada de recuperare medicala, ci un adevarat sejur de sanatate.
In baza de recuperare medicala tratam, diagnosticam si prevenim afectiunile pacientilor de toate varstele, pentru imbunatatirea performantelor fizice si psihice si integrarea normala in societate. Intr-un sistem multidisciplinar, puteti beneficia si de servicii conexe, de analize medicale, investigatii imagistice sau consultatii in alte specialitati.
Sistemul privat de recuperare medicala al clinicii noastre este gandit in asa fel incat pacientii pot opta atat pentru tratamente ambulatorii, cat si cu spitalizare pe o perioada mai lunga de timp. Rezervele cu 1 sau 2 paturi ofera un confort suplimentar, datorita paturilor mobile, butoanelor electrice pentru chemare asistent, butoane de panica, televizor, minibar, baie proprie, consola de gaze medicale, mesele zilnice servite in camera.
Hidroterapie si kinetoterapie
La Sanconfind recuperarea medicala se face prin 2 modalitati, cu ajutorul kinetoterapiei in sala de gimnastica medicala, cu kinetoterapeut sau prin hidrokintetoterapie in sala bazinelor cu profesor de educatie fizica.
Şedinţele de gimnastică medicală se desfăşoară sub îndrumarea unui kinetoterapeut profesionist și urmăresc recâștigarea de către pacient a unor abilități pierdute din diverse cauze. Terapia include mișcări pasive și active, precum și metode de mobilizare articulară, dar și de tonifiere musculară. Scopul final este refacerea tonusului muscular, creşterea mobilităţii articulare, îmbunătăţirea echilibrului, a forţei şi a flexibilităţii.
Hidrokinetoterapia în apă sărată este recomandată în tratarea majorităţii afecţiunilor aparatului locomotor (degenerative, posttraumatice, tulburări de statică vertebrală, discopatii vertebrale etc), dar şi a unor afecţiuni neurologice. Apa folosita aici este apa sarata de izvor din Poiana Campina si are o concentratie uriasa de clorura de sodium: 321 g/l, apropiindu-se de Marea Moarta. Apa este incalzita in instalatiile Sanconfind la 33 grade si filtrata cu UV fara a fi fi modificate proprietatile sale terapeutice.
Baza de Tratament este dotată cu trei bazine cu apă sărată, bazinul principal, cel de mers în contracurent (ambele cu adâncimea de 1,2m) și bazinul pentru copii (0,5 m adâncime).
De asemenea, sala bazinelor este dotată cu o macara pivotantă pentru transferul facil în bazin al persoanelor cu AVC și deficiențe locomotorii. Efortul cardiovascular este mai mic în bazinul cu apă sărată, iar efectele benefice asupra organismului se resimt imediat.
Afectiuni tratate in baza de recuperare medicala
O serie de afectiuni sese pot trata cu hidrokinetoterapia sau impreuna cu alte proceduri de recuperare medicala, inclusiv dupa interventii chirurgicale ortopedice: artroze (spondiloza, coxartroza , gonartroza), boli reumatismale (spondilita anchilozanta, poliartrita reumatoida), stari de oboseala si stress, afectiuni abarticulare, osteoporoza algica a coloanei vertebrale, entorse, fracturi, luxatii ale membrelor, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni ale cailor respiratorii, circulatie periferica deficitara.
Cele doua modalitati de recuperare medicala se pot combina astfel incat se pot obtine cele mai bine rezultate pentru durerile de spate, hernia de disc, reumatism , osteoporoza sau simple dureri de spate ce ascund afectiuni mai serioase.
Cele două sisteme permit terapeuţilor să personalizeze tipurile de exerciţii, modul de interacţiune şi numărul de repetări per sesiune, ceea ce aduce beneficii pacientului şi oferă o recuperare locomotorie superioară.
Prin kinetoterapie se fac exercitii de motricitate, la aparatele din dotare aflate in sala de kinetoterapie a bazei de recuperare medicala , la spalier, sau cu ajutorul pieselor (terapie ocupationala-in general la copii). Exercitiile pentru spate se pot face si la nivel orizontal, pe pat, pentru prevenirea lordozarii sau corectii ale staticii vertebrale. Kinetoterapeutul compune aceste exercitii si indica pacientului cum sa le execute mai corect.
Exercitiile in apa sarata sunt indicate in general pacientilor cu tensiune normala si se fac fie cu ajutorul bicicletei pentru mers controlat, fie cu mingii sau bastoane, asa cum indica profesorul de educatie fizica. In bazinul de mers contracurent se fac exercitii usoare, impotriva jetului de apa care ajuta pacientul printr-un hidromasaj sa isi puna in miscare musculatura.
143 vizualizari 12.09.2024