Stiri, articole, comunicate
9.941 vizite

Atitudine libertatea presei

Anuntul Telefonic – Un precedent periculos.

undefined

 

De Ziua Internationala a Libertatii Presei, redactia ziarului Anuntul Telefonic doreste sa atraga atentia asupra unui precedent extrem de periculos si care se departeaza mult de valorile pe care inclusiv legea doreste sa le protejeze in legatura cu activitatea institutiilor de presa. De curand, s-a dispus impotriva Anuntului Telefonic o masura obligatorie de inchidere a unei rubrici. Prin raportare la conduita ireprosabila a Anuntului Telefonic din ultimii 25 ani si prin luarea in considerare a principiului constitutional al libertatii presei, o asemenea dispozitie poate fi interpretata ca reprezentand un act de cenzura.

Publicatia Anuntul Telefonic, inca de la infiintarea sa, in anul 1990, desfasoara activitati legitime in conformitate cu toate drepturile si obligatiile prevazute si garantate de Constitutia Romaniei, urmarind sa informeze corect opinia publica, sa reprezinte un vehicul de comunicare cu adresabilitate generala si opus oricarui tip de cenzura. Anuntul Telefonic a avut si are o atitudine corecta fata de toti membrii societatii si, probabil cu precadere, fata de institutiile statului. De altfel, o asemenea atitudine se poate citi inclusiv prin aceea ca publicatia Anuntul Telefonic isi plateste, de 25 de ani, in mod corect si punctual contributiile catre statul roman.

Credinta noastra in libertatea de expresie a individului, in particular, si in libertatea editoriala a presei libere, in general, ne-a facut sa nu impunem restrictii, limitari si sa nu discriminam publicarea diferitelor anunturi de servicii sau afaceri.

Consideram ca aceasta decizie de a cenzura rubrica unui ziar, constituie un precedent periculos pentru presa romaneasca si un act care se opune principiilor pe care cu totii le afirmam astazi.

03.05.2015
Redactia Anuntul Telefonic