Delta Smile - clinica stomatologica Bucuresti

Chirurgie orala

Chirurgia dentară este o specializare a stomatologiei, complementară altor discipline din domeniu, care,  prin proceduri externe de intervenție, remediază o afecțiune complicate, apărută  la nivelul zonei bucale.

Cele mai uzuale proceduri chirurgicale sunt cele de  extracție dentară, urmate de implant, sinus lift, adiție de os,  extirpare a chisturilor, eliminare a vârfului rădăcinii (rezecție apicală).

Fiind efectuate sub anestezie locală, intervențiile chirurgicale nu sunt dureroase. Prin operațiile dentare, medicii stomatologi redau pacientului normalitatea în masticație, în a trăi firesc.

Ai nevoie de o intervenție chirurgicala? Contactează-ne!

 

Proceduri de chirurgie dentară

Operațiile dentare la nivelul cavitații bucale au rolul de extracție/ extirpare sau de reconstrucție. La Delta Smile, procedurile chirurgicale sunt efectuate  de un chirurg specialist, care poate trata și rezolva cele mai complexe intervenții, precum extracții de molari de minte, lifting de sinus, adiții de os, chistectomii.

Extracția dentară

Operațiile de extracție dentară sunt procedurile de chirurgie dentară cel mai des solicitate. Acestea sunt efectuate de către specialist, în momentul în care măseaua nu poate fi salvată și reconstruită prin celelalte specialități ale medicinii dentare (endodonție  și protetica dentara). Intervenția chirurgicală are loc sub anestezie, iar specializarea medicilor dentiști  și tehnologiile avansate fac pacientul sa nu resimtă complexitatea procedurii chirurgicale și să se recupereze relativ rapid.

Implantul dentar

Implantul dentar are rolul de a înlocui un dinte sau o măsea lipsă. Prin procedura chirurgicală specifică, medicul stomatolog specialist “implantează” o componentă din titan, similară unui șurub care se fixează pe osul alveolar (maxilar) și are rolul de a înlocui rădăcina  care lipsește. Ulterior intervenției chirurgicale, medicul dentist va aplica un bont dentar pe care se montează coroana.

Sinus lift

Sinusurile maxilare sunt cavități (spații goale), aflate în  partea din spate a maxilarului superior. În cazul în care  se efectuează un implant la dintii aflați în vecinătatea sinusurilor maxilare, poate apărea necesitatea unei adiții osoase în care, ulterior, să se facă implantul.

Procedura de lifting de sinus este o intervenție complexă. Aceasta implică o incizie la nivelul gingiei și perforarea cu mare precizie a osului, ridicarea  membranei sinuzale (de aici numele de “lifting”) până la nivelul la care se va adaugă amestec de adiție osoasă.  Implantul dentar poate fi efectuat câteva luni mai târziu.

Adiție de os (augmentare osoasă)

Este necesară o adiție osoasă dentara în cazul în care fie osul alveolar s-a subțiat în urma unei afecțiuni, fie este necesar un implant dentar, iar înălțimea acestui os nu este suficientă pentru a monta componenta din titan ce înlocuiește rădăcina. În ambele cazuri, scopul este de a reface volumul osului alveolar, cel  pe care sunt susținuți dinții.

Procedura chirurgicală diferă de la caz la caz. În principiu, grefa osoasă se realizează prin incizarea (tăierea) la nivelul gingiei, perforarea osului și introducerea de țesut osos până la nivelul dorit. În urma operației, chirurgul stomatolog  efectuează mai multe suturi (cusături) în gingie, care se pot resorbi.

Extirpare formațiuni chistice (chistectomii)

Extirparea de formațiuni se referă la procedura chirurgicală de îndepărtare a formațiunilor benigne ce apar la nivelul cavității bucale: chisturi, lipoame,  hemangioame.

Rezecție apicala (îndepărtarea vârfului rădăcinii dintelui)

Este o intervenție chirurgicală efectuată la nivelul varfului rădăcinii dintelui, prin care se elimină un chist localizat la nivelul osului. Netratată, această afecțiune poate îmbolnăvi dinții învecinați.

 

Majoritatea pacienților se tem de procedurile chirurgicale. Acestea NU dor, deoarece sunt intervenții făcute sub anestezie. Maselele bolnave și pierderea dinților dor mai tare!

Galerie foto
  • ...