Sandu Ionut - Cabinet de avocat Bucuresti

Malpraxis medical

Malpraxisul medical reprezinta eroarea profesionala savârsita în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.

Prin formularea unei actiuni împotriva unui cadru medical se pot obtine despagubiri reprezentând daune materiale si morale.

Daunele materiale sunt compuse din cheltuielile la care persoana a fost obligata în legatura cu procedura medicala, atât cu cea gresit efectuata cât si cu cea prin care s-a urmarit remedierea procedurii gresit efectuata. De asemenea, daunele materiale sunt compuse si din beneficiul nerealizat ca urmare a convalescentei prelungite, de exemplu venituri salariale, promovari neobtinute, examene la care nu s-a putut participa.

Daunele morale sunt prejudiciile cauzate unei persoane, constând în suferinte de ordin psihic. Acestea pot fi compuse din prejudiciile suferite în legatura cu imaginea persoanei în societate, în familie, precum si cele cauzate prin privarea generala de placerile vietii (imposibilitatea efectuarii unor activitati pe care le desfasura anterior, respectiv cultural-artistice, sportive sau de agrement: plimbari, pescuit, etc.)

Galerie foto
  • ...