Aes Solution Systems - Instalare, Punere in functiune sisteme antiefractie Bucuresti
Sisteme detectie si avertizare la incendiu
Instalarea unui sistem de incendiu este importanta deoarece un incendiu poate avea consecinte deosebit de grave.Incendiul provoaca daune atat din cauza flacarilor si fumului rezultat in urma arderii diverselor materiale dar si datorita apei folosite la stingere.
O modalitate la indemina pentru limitarea pagubelor materiale si umane este instalarea unui sistem de detectie si avertizare a inceputului de incendiu.
Daca sistemul de detectie si avertizare a inceputului de incendiu este coroborat cu un sistem de stingere adecvat, riscul producerii unui incendiu poate fi minimizat suficient astfel incit sa va confere un sentiment de liniste si siguranta.
Pentru locuinte particulare este suficienta conectarea detectorilor de fum,temperatura si gaz la centrala de alarma folosita impotriva efractiei dar pentru cladiri de birouri, spatii comerciale, depozite, banci, cladiri aglomerate etc. se folosesc sisteme dedicate pentru detectia si semnalizarea inceputului de incendiu.
Exista doua tipuri de sisteme de alarma la incendiu si anume sistemele de alarmare antiincendiu conventionale si sistemele de alarma incendiu adresabile
Sistemele de alarma la incendiu conventionale sunt folosite in general pentru imobile mici unde nu este absolut necesara identificarea fiecarui detector de alarma incendiu conventional de la panoul de afisare a centralei de detectie si alarmare la incendiu conventionale.
Sistemele de alarmare antiincendiu adresabile sunt destinate cladirilor mari si ansamblurilor de cladiri, fiecare senzor de alarmare antiincendiu adresabil putand fi identificat de la panoul de afisare al centralei adresabile de detectie si alarma incendiu cu bucle adresabile.
Clasele de incendiu reprezinta o forma de clasificare a tipurilor de incendii.
- Clasa A: materiale combustibile solide, în general de natura organica, a caror combustie are loc în mod normal cu formare de jar(lemn, hârtie, haine,gunoi, mase plastice care nu se topesc, etc.)
- Clasa B: lichide sau solide lichefiabile inflamabile (benzina, petrol, gaz, vopsele, etc.)
- Clasa C: gaze inflamabile (gaz metan, propan, butan, hidrogen, etc.)
- Clasa D: metale inflamabile (potasiu, sodiu, aluminiu, magneziu, etc.)
- Clasa E: instalatii electrice: (întrerupatoare, motoare, transformatoare etc.)
- Clasa F: medii de gatit (uleiuri si grasimi vegetale sau animale) în aparate pentru gatit