Ivan Razvan Claudiu - Cabinet de Avocat Bucuresti
Recuperari Creante Bucuresti
Recuperarea creantelor in Bucuresti? Apeleaza la un avocat experimentat de indata!
Pentru ca practica ne demonstreaza, incepem acest articol de prezentare, cu cel mai important amanunt privitor la recuperarile de creante. Anume, timpul trecut de la scadenta acestuia. Drepturile de creanta (si posibilitatea recuperarii lor) nu sunt imprescriptibile, ba din contra. Asteptarea dumneavoastra pune in primejdie posibilitatea efectiva de a fi platit si posibilitatea noastra de a recupera. Din mai multe motive. Va rugam pe aceasta cale, ca indiferent in ce mod doriti sa actionati pentru recuperarea creantei, sa o faceti de indata! De asemenea, vedeti mai jos, in articol, informatiile relevante in legatura cu prescrierea extinctiva a drepturilor de creanta.
Cabinetul nostru de avocat recuperari creante Bucuresti, prin experienta si dedicarea personalului sau, ofera una dintre cele mai eficiente modalitati de a valorifica drepturile legale de care va bucurati. Datorita numarului mare de operatiuni comerciale in care sunt angajate persoanele fizice si juridice recuperarea creantelor capata o noua dimensiunie fiind astfel parte dintr-un circuit economic sanatos in care debitorii care nu-si onoreaza angajamentele sunt convinsi sau fortati (respectand toate procedurile legale) sa efectueze platile la care s-au obligat, sau pe care au obligatia sa le faca.
Toate atuurile noastre ca avocati se dovedesc deosebit de valoroase si in cazul recuperarii creantelor, de cele mai multe ori reusind colectarea debitelor fara sa fie nevoie parcurgerea etapei judiciare. In mod special vrem sa mentionam (si sa multumim pe aceasta cale) colaboratorilor nostri specializati. Acestia ne ajuta sa gasim cele mai bune solutii si cele mai convingatoare argumente, experti si reputati specialist in domeniul lor, cum ar fi : detectivi particulari, executori judecatoresti, contabili autorizati, auditori financiari, analisti de date. Fara acestia munca noastra pe domeniul recuperarii creantelor nu ar fi la fel de captivanta si plina de satisfactii, pentru noi si clientii nostri. Recuperarea unei creante pe cale amiabila, prin gasirea unor solutii de compromis pentru partile implicate, inseamna de cele mai multe ori ca beneficiarul (clientul nostru) isi vede interesul satisfacut intr-un timp scurt, moment din care isi poate continua activitatea nestingherit, folosindu-se de valorea dreptului de creanta satisfacut/recuperat.
Vorbim de recuperari de creante si cred ca este util sa schitam o definitie a acestei notiuni denumita ‘creanta’.
Dreptul de creanta este acel drept subiectiv patrimonial in temeiul caruia titularul sau (numit creditor) poate pretinde subiectului pasiv (debitorul), sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de catre stat. Dreptul de creanta este un drept relativ, in sensul ca debitorul trebuie sa aiba o conduita pentru ca dreptul creditorului sa fie realizat, satisfacut. Asadar, specific acestui tip de drept, de creanta, este abilitatea creditorului de a-si satisface interesul numai cu concursul debitorului (adica numai daca acesta indeplineste, realizeaza, actiunea la care este, sau s-a, obligat).
Procedura de lucru pentru recuperarea unei creante este foarte simplu
Contactati unul dintre avocatii nostri specializati in recuperarea creantelor, ii oferiti informatiile necesare pentru a putea face o evaluare preliminara a posibilitatii de a recupera creanta. In acest pas avocatul desemnat va va explica mai clar si in detaliu care sunt pasii si ce trebuie sa faceti dumneavoastra (practic neglijabil rolul dumneavoastra). Ne trimiteti pe mail, posta, sau orice alt mijloc convenit cu avocatul desemnat toate documentele si dovezile pertinente referitoare la dreptul de creanta urmarit. Semnam un contract de mandat prin care ne imputerniciti sa urmarim satisfacerea acestui drept si din acest moment rolul dumneavoastra practic va fi neglijabil.
Exista doua proceduri (metode) de lucru pentru recuperarea creantelor si anume :
Cabinetul avocat Bucuresti de recuperari creante va poate ajuta in mentinerea unui flux stabil de capital si mentinerea activelor in cadrul societatii.
Recuperari creante pe calea amiabila
Cea mai eficienta, mai rapida si mai satisfacatoare pentru toate partile implicate. Satisfactia este dublata de realizarea dreptului intr-un timp scurt, printr-o intelegere cu debitorul obligatiei in cauza.
Primul pas necesar recuperarii creantelor pe cale amiabila este contactarea unui avocat recuperari creante si oferirea informatiilor preliminare.
Al doilea pas implica trimiterea documentelor justificative, explicate de avocatul de recuperari creante mentionat anterior. Semnarea contractului de mandat.
Al 3-lea pas aduce impreuna departamentul de investigatii si analizarea amanuntita a cazului dumneavoastra.
Pasul 4, Identificarea corecta a debitorului, Verificarea existentei starii de insolventa
Pasul 5, Negocierea in cadrul departamentului de Rezolutie AmiabilaPasul 6, Angajamentul ferm de plata si supravegherea respectarii acestuia
Exceptand primii doi pasi, celelalte etape ale recuperarii creantei detinute nu va mai implica. Din acest moment, adica dupa pasul al doilea, suntem mandatati sa urmarim interesul dumneavoastra pentru satisfacerea dreptului mentionat. Incepand cu pasul al 3-lea, toti membrii echipei specializate vor coopera pentru a gasi solutia optima pentru convingerea pe cale amiabila a debitorului dumneavoastra.
Cabinetul de avocat Bucuresti recuperareaza creante cu o rata ridicata de succes, in cel mai scurt timp posibil.
Recuperari creante pe cale judiciara
De cele mai multe ori recuperarea pe cale amiabila este eficienta, producand astfel clientului nostru (creditorul) rezultatul asteptat. Sunt dati insa in care desi debitorul clientului nostru are capacitatea de plata si o datorie nu vrea sa satisfaca cererea legitima, nu are o conduita ce rezulta in satisfacerea dreptului de creanta. Daca in urma negocierii fie nu s-a ajuns la niciun rezultat, fie angajamentul de plata convenit este incalcat, se apeleaza la forta de constrangere a statului (adica la instant de judecata in acest caz) pentru valorificarea acelui drept. Aici noi vom asigura reprezentarea si toate serviciile conexe prezentei in fata instantei de judecata.
Acesta este un pas pe care cei mai multi debitori il evita printr-o intelegere (angajament de plata) rezultata in urma unei intense negocieri. Cei mai multi debitori stiu ca sansele lor de a castiga impotriva unui drept de creanta legitim sunt foarte mici si prefera sa nu plateasca pe langa ce datoreaza si cheltuieli de judecata, onorarii si taxe, etc..
La finalizarea procesului in fata instantei, se trece la executarea silita si intrarea in posesie a bunurilor, valorilor, sumelor de bani sau orice alte prestatii ce incumba debitorului si reprezinta obiectul obligatiei sale.
Prescriptia dreptului de creanta si posibilitatea recuperarii / satisfacerii acestuia
Foarte important de mentionat ca timpul dumneavoastra si posibilitatea de a recupera debitul nu este nelimitat. Ba din contra, conform Art. 2500 Cod Civil, dreptul material la actiune (cel prin care puteti constrange debitorul sa execute cu ajutorul instantei) se stinge daca nu este exercitat in termenul mentionat de lege sau convenit cu debitorul dumneavoastra (in anumite limite).
In legatura cu termenele de prescriptie extinctiva a drepturilor de creanta este util sa aflam:
Conform Art. 2517 Cod Civil termenul general de prescriptie extinctiva este de 3 ani. Acest termen de prescriptie se aplica tuturor drepturilor de creanta daca nu se specifica altfel (fie prin lege sau vointa partilor).
Dreptul la actiune intemeiat pe un raport de asigurare sau reasigurare se prescrie in termen de 2 ani.
De asemenea, se prescrie in termen de 2 ani dreptul la actiune privitor la plata remuneratiei cuvenite intermediarilor pentru serviciile prestate in baza contractului de intermediere.
Termenul de prescriptie de un an. Cazuri Art. 2.520 (1) Se prescrie in termen de un an dreptul la actiune in cazul: 1. profesionistilor din alimentatia publica sau hotelierilor, pentru serviciile pe care le presteaza; 2. profesorilor, institutorilor, maestrilor si artistilor, pentru lectiile date cu ora, cu ziua sau cu luna; 3. medicilor, moaselor, asistentelor si farmacistilor, pentru vizite, operatii sau medicamente; 4. vanzatorilor cu amanuntul, pentru plata marfurilor vandute si a furniturilor livrate; 5. mestesugarilor si artizanilor, pentru plata muncii lor; 6. avocatilor, impotriva clientilor, pentru plata onorariilor si cheltuielilor. Termenul de prescriptie se va calcula din ziua ramanerii definitive a hotararii sau din aceea a impacarii partilor ori a revocarii mandatului. In cazul afacerilor neterminate, termenul de prescriptie este de 3 ani de la data ultimei prestatii efectuate; 7. notarilor publici si executorilor judecatoresti, in ceea ce priveste plata sumelor ce le sunt datorate pentru actele functiei lor. Termenul prescriptiei se va socoti din ziua in care aceste sume au devenit exigibile; 8. inginerilor, arhitectilor, geodezilor, contabililor si altor liber-profesionisti, pentru plata sumelor ce li se cuvin. Termenul prescriptiei se va socoti din ziua cand s-a terminat lucrarea. (2) In toate cazurile, continuarea lectiilor, serviciilor, furniturilor, actelor sau lucrarilor nu intrerupe prescriptia pentru sumele scadente.
Termenul de prescriptie de un an. Alte cazuri Art. 2.521 (1) Se prescrie prin implinirea unui termen de un an si dreptul la actiune privitor la restituirea sumelor incasate din vanzarea biletelor pentru un spectacol care nu a mai avut loc. (2) De asemenea, daca prin lege nu se dispune altfel, se prescrie prin implinirea unui termen de un an si dreptul la actiunea izvorata dintr-un contract de transport de bunuri terestru, aerian sau pe apa, indreptata impotriva transportatorului. (3) In cazul prevazut la alin. (2), termenul de prescriptie este de 3 ani, atunci cand contractul de transport a fost incheiat spre a fi executat succesiv sau, dupa caz, combinat, cu acelasi mijloc de transport sau cu mijloace de transport diferite.
Va multumim pentru interesul aratat. Cel mai util lucru pe care il puteti face este sa ne contactati astfel incat toate cunostintele noastre sa fie puse intr-un context concret si aplicate cu succes.
Cu deosebita consideratie,
Avocat Ivan Razvan Claudiu - Avocat recuperari creante Bucuresti