Electrician Bucuresti - Autorizat ANRE
Executam automatizari
Executam automatizari in Bucuresti pentru porti si usi garaj. Confectionam tablouri, panouri electrice si automatizari pentru diverse ansamble si subansamble pentru echipamente electrice, electronice si de automatizare precum si pentru instalatii electrice de actionare, comanda si control.
Pentru o oferta de pret contract/ abonament / intretinere/ mentenanta automatizari , adaptata cerintelor dumneavoastra ,va rugam sa ne contactati.
Asiguram reparatii,mentenanta si modificari la cerere pentru:
- Linii de imbuteliat conserve
- Cuptoare electrice pentru paine, covrigi
- Reparat si modificat masini pentru prefabricarea lemnului
- Automatizari porti si usi electrice
- Montat hidrofoare cu tot cu instalatia necesara
- Montat linii automatizate
- Montat tablouri pentru utilaje de productie
- Modificari in liniile de productie
- Reparatii, modificari pentru strunguri, freze ,poduri rulante electrice etc.
- Executat tablouri si panouri electrice automatizate la cererea clientului in diverse domenii
Pentru mai multe detalii si informatii privind serviciile oferite,va rugam contactati-ne.
Relee de curent Releele de curent tip RC-2 sunt construite ca relee maximale, ele actioneaza atunci cand creste intensitatea curentului peste valoarea reglata IR, conditia de actionare fiind I > IR. Relee de curent electromagnetic au un element sensibil si anume un electromagnet, format dintr-un circuit magnetic , pe care este pozitionata o bobina de curent cu un numar mic de spire, de marimea corespunzatoare intensitatii nominale si prevazuta cu priza mediana. Armatura electromagnetului este formata dintr- o lamela în forma de Z care se roteste intre fier in jurul axului . Pe ax este fixat un dispozitiv de reglare a valorii prescrise a curentului IR si care este alcatuit dintr-un resort spiral , ax, o scara gradata si butonul de reglare . Elementul de comparatie este format din acest dispozitiv si armatura mobila la nivelul careia se manifesta un cuplu electromagnetic active Ma ,proportional cu variatiile semnalului de intrare I, respectiv un cuplu rezistent Mr general prin tensionarea resortului spiral . Releul actioneaza daca sunt indeplinite anumite conditii .
Relee au un contact normal deschis ND sau cu un contact cu pol comun, normal deschis – normal închis ND-C-NI starea normala a contactelor corespunde bobinei nealimentate si care este actionat, la deplasarea armaturii mobile, prin intermediul piesei electroizolante . Pentru a putea fi folosit in mai multe domenii se utilizeaza eclisa 10 care permite utilizarea intregii infasurari sau numai a unei jumatati. Caracteristica timp-curent a releelor electromagnetice de curent este practic independent de curent dupa ce sa depasit pragul de actionare (scaderea timpului de actionare fata de valoarea de actionare de maxim 20 % . Timpul de actionare este de 0,05-0,1 s in functie de curentul nominal .
Relee de tensiune Releele electromagnetice de tensiune se construiesc de tip maximal si de tip minimal. Releele maximale de tensiune au un contact normal deschis, cele minimale au un contact normal inchis care se deschide atunci cand este indeplinita conditia de functionare normala, si se inchid atunci cand tensiunea scade sub valoarea reglata, semnalizandu-se o situatie anormala de functionare. Releele de tensiune RT-3S, RT-4S au bobina de tensiune alimentata in curent continuu, tensiunea aplicata bobinei este obtinuta prin redresarea tensiunii alternative de intrare, pe aceasta cale obtinandu-se atenuarea vibratiilor armaturii mobile a electromagnetului. Pentru valori mari ale tensiunii de intrare , motoare, linii electrice, releele de tensiune se conecteaza prin intermediul transformatoarelor de tensiune cu tensiunea secundara standardizata de 100V.
Relee termice
Releele termice sunt aparate de protectie care intrerup un circuit electric de comanda la depasirea unei anumite valori a curentului electric. Aceste aparate sunt utilizate impotriva suprasarcinilor pentru protectia motoarelor electrice. Cand valoarea curentului creste , releele termice nu actioneaza imediat, ci dupa o anumita perioada de timp, care este invers proportionala cu curentul. Cu cat valoarea curentului este mai mare, cu atat intervalul de timp este mai mic.
Standardele in vigoare impun urmatoarele conditii releelor termice:
- sa declanseze la un curent egal cu 6 Imotor intr-un timp mai mare de 2 secunde
- sa nu declanseze in timp de doua ore la un curent egal cu 1,05 Imotor
- sa declanseze in timp de doua ore la un curent egal cu 1,2 Imotor
Contructia releelor termice se bazeaza pe utilizarea termobimetalelor sub forma lamelara. Elementele componente ale unui releu termic :
- piesa metalica
- termobimetale
- parghie
- lamela elastica
- bimetal de compensare
- surub