Centrul Pediatriko, Kinetoterapie copii Bucuresti

Gimnastica bebelusi sanatosi

...
Gimnastica bebelusi sanatosi

Pediatriko este locul in care orice bebelus este rasfatat cat e sedinta de gimnastica de lunga, spre invidia parintilor care nu se pot bucura de toate beneficiile unui masaj special dedicat sugarilor (decat eventual de un masaj de relaxare, ce poate fi realizat in saloanele centrului Kinetomedica, ce isi are sediul in aceeasi cladire).

  Muzica insoteste fiecare manevra speciala a kinetoterapeutului, care de asemenea este de sex feminin (cunoscute fiind rezultatele deosebite pe care le pot obtine kinetoterapeutii-femei in activitatea cu sugarii).

  Pe langa rasfatul si relaxarea induse de manevrele de masaj, bebelusul incepe sa faca si exercitii usoare de gimnastica, exercitii ce sunt realizate progresiv, in functie de varsta micutului si de conditia fizica a acestuia.

 De ce Baby Gym la Pediatriko ?

 • Pentru beneficiile pe care le au exercitiile realizate cu bebelusul asupra dezvoltarii ulterioare a acestuia  • Pentru stimularea dezvoltarii tuturor grupelor musculare ale copilului  • Pentru dezvoltarea si stimularea abilitatilor de comunicare cu mediul inconjurator  • Pentru stimularea bebelusului atat din punct de vedere senzorial, cat si din punct de vedere motric  Fiecare bebelus care vine cu mami sau tati sa faca gimnastica la Pediatriko va lucra cu o kinetoterapeuta ce s-a dovedit a fi mare iubitoare de copii, toate exercitiile fiind realizate in functie de varsta micului oaspete, respectiv :  • Daca bebelusul are o luna de viata (el incepe sa ridice capul cand este asezat pe burtica si are reactii la diverse sunete) – ne pricepem de minune sa ii stimulam atentia, facandu-l sa urmareasca cu privirea degetul si anumite obiecte. Mai mult, prin exercitii repetate si cu zambetul pe buze il vom invata pe sugar sa rosteasca primele sunete A si O  • La varsta de doua luni – bebelusul stie sa isi analizeze manutele si sa urmareasca un deget sau diverse obiecte cu privirea – noi il facem sa zambeasca, sa rada si sa isi incline capul  • La varsta de trei luni – sugarul deja incepe sa recunoasca unele figuri si poate sa urmareasca obiectele aflate in miscare cu capul – noi il stimulam sa inceapa sa recunoasca anumite voci, dar si sa inceapa sa bolboroseasca lucruri doar de el intelese  • La varsta de patru luni – bebelusul deja incepe sa rada si sa reactioneze cand se sta de vorba cu el – noi il invatam sa se rostogoleasca de pe burtica pe spate si invers  • La varsta de cinci luni – copilasul reuseste sa stea in fundulet (cu sprijin sau nu) si se poate uneori mandri cu primul sau dintisor – noi il stimulam sa reactioneze cand isi aude numele  • La varsta de sase luni – bebelusul poate sa se intoarca de pe o parte pe cealalta si deja nu mai papa doar laptic – noi il invatam sa stea singur in fundulet, fara nici un fel de sprijin. Si tot noi il invatam cum sa imite anumite sunete  • La varsta de sapte luni – bebelusul sta fara sa fie sprijinit in fundulet – noi il invatam cum sa apuce primele obiecte  • La varsta de opt luni – copilul spune adio reflexului suptului – noi il invatam ca poate folosi propria canita si mai ales ca poate avea ce isi doreste, daca arata cu degetelul  • La varsta de noua luni – bebelusul poate sta pe propriile picioruse, daca se tine ori sprijina de ceva – noi il invatam ce inseamna mersul “de-a busilea”  • La varsta de zece luni – bebelusul poate apuca si aseza diverse obiecte in anumite locuri. Si tot acum incepe sa se faca inteles, prin gesturi.  • La varsta de unusprezece luni – bebelusul incepe marea aventura a mersului, devine captivat de palmele celor cu care intra in contact si incepe sa perceapa sensul cuvantului “nu”  • La varsta de douasprezece luni – bebelusul face primii sai pasi, noi avand grija ca mersul sau sa fie unul cat mai corect

 Te temi cumva ca bebelusul tau va fi suparacios, iritat ori nervos in timpul sedintelor de gimnastica ? Nu e cazul sa te ingrijorezi !

 Specialistele noastre stiu cum sa lucreze cu el, stiu cum sa ii vorbeasca, cum sa il maseze si mai ales cum sa il stimuleze sa se relaxeze.

 Si daca totusi copilul da semne ca nu se simte bine, nu fortam nota, lasadu-l sa se linisteasca si sa se obisnuiasca cu kinetoterapeuta.

 Lasand la o parte modestia, iti mai spunem doar ca la Pediatriko toate kinetoterapeutele stiu un mare secret : cum sa-l faca pe bebelusul tau sa zambeasca si sa coopereze, atat in timpul masajului, cat si cand vine vorba de mobilizari pasive.