Conargo Constructii - Construcii civile si industriale, Bucuresti
Portofoliu
Complexul imobiliar din Str. Lotusului a fost dezvoltat de catre firma S.C. FRADIN IMOB S.R.L., iar firma S.C. CONARGO constructii S.R.L. a executat in totalitate acest complex compus din 45 de apartamente situate in doua imobile avand S+P+5 etaje, 2 scari, lifturi si apartamente penthouse.
Structura constructiva a imobilelor a fost alcatuita din fundatii radier general, hidroizolata in sistem de cuva, structura de rezistenta fiind in sistem cadre din beton armat cu nucleu din diafragme unde au fost grupate sarile si lifturile. Inchiderile exterioare au fost realizate cu zidarie din caramida paratherm tencuite interior-exterior si termoizolate prin realizarea unei fatade cu termosistem (polistiren+tencuiala decorativa).
Finisajele interioare au fost realizate prin montare de placi de granit pe casa scarii si pe accesul la lift, iar in interiorul apartamentelor s-a montat parchet masiv prin lipire, gresie si faianta in bai si bucatarii.
Invelitoarea a fost realizata din tabla tip Lindab, iar termoizolatia apartamentelor penthouse a fost realizata cu saltele de vata bazaltica intre capriori si mascata cu structura si placa de gips carton.
Pentru amenajarile exterioare, la realizarea locurilor de parcare s-au montat borduri din beton prefabricate si pe o infrasctructura din straturi de balast compacte si strat de piatra concasata s-au asternut straturi din beton asfaltic si marcarea locurilor cu vopsea.
Modernizarea cladirii corpului B, sectiunea 2, din cadrul Ansamblului ICI – Bucuresti si realizarea unui Centru de Date, prin consolidare imobil, creare de subsol si supraetajare S+P+1E+2E retras.
Investitia consta in realizarea unui centru de date modern dotat cu toate spatiile necesare – camere tehnice (servere, UPS, TEG, arhiva electronica etc.), birouri administrative, sali de intalnire, sali de conferinte etc., pe locatia actualului corp B, sectiunea II, situat pe terenul intravilan din B-dul Maresal Averescu nr. 8-10, al Institutului de Cercetare si Dezvoltare in Informatica – Bucuresti. Constructia principala se incadreaza in dimensiunile de 32,5m lungime si 20,80 latime, rezultand aria construita la sol de 675 mp, aria desfasurata de 2631 mp, regim de inaltime S+P+1E+2E retras (hmax = 15,00 m).
In urma concluziilor expertizei si necesitatilor de spatiu ale beneficiarului, coroborate cu destinatia principala a imobilului, s-au propus ca masuri de interventie realizarea unui subsol general cu functionarea de adapost de protectie civila si centru de date si consolidarea, supraetajarea imobilului corp B, sectiunea a II a, pana la inaltime S+P+1E+2E, cu functiunea de sali de conferinta birouri, printr-o regandire a sistemului structural initial, renuntandu-se la sistemul de „Cadre spatiale” si trecandu-se la sistemul strctural „Dual” - cadre spatiale si pereti structurali din beton armat.
Infrastructura imobilului s-a realizat sub forma unui radier general la cota -5,20 m, dupa executarea unei perne de balast, avand o grosime de 1,50 m si o sprijinire de maluri pe doua directii cu piloti forati tangential de diametru 300 mm, pe o latura si sprijinire de maluri de tip „Berlinez”, cu profile metalice tip HEA 200, introduse in gauri forate de 300 mm si betoane la baza, pe cealalta latura. Suprastructura in sistem „Duale” a fost alcatuita din stalpi si grinzi si diaframe, dispuse simetric fata de cele doua axe principale, astfel incat structura sa se compare bine la sarcini laterale, fiind capabila sa preia si sa transmita terenului de fundare totalitatea sarcinilor gravitationale si laterale de priectare. Planseele din beton armat cu grinzi dispuse pe cele doua directii, grosime de 16 cm, iar in zona salii de conferinte este cu nervuri pentru realizarea functiei de saiba rgida.
Inchiderile exterioare au fost realizate din caramida Parotherm, grosime 30 cm, tencuite, si sistem termoizolant pentru fatada imbracata cu alucabond si pereti cortina. Circulatia interioara se realizeaza cu liftul si scara interioara din beton armat, iar instalatiile sanitare si electrice, au fost pozitionate pe sub pardoseala flotanta si prin tavanul casetat. Compartimentele interioare s-au realizat prin pereti din sticla.
Locuinta unifamiliala S+P+1E Str. Cluj, Sat Pasarea, Comuna Branesti, jud. Ilfov.
Imobilul “Locuinta unifamiliala S+P+1E” este o constructie de categoria C, clasa III de importanta, conform Normativului P100-1/2012.
Acest imobil are un regim de inaltime S+P+1E avand h cornisa de 7,8 m cu suprafata subsol Sc=65 mp., parter Sc=384 mp si etaj 1 Sc=180 mp. Locuinta are subsol partial unde s-au realizat gospodaria de apa, spatii de depozitare, hol, casa scarii, subsol ce are talpi continue de fundatie care se unesc cu celelalte talpi din restul casei prin fundatii in trepte. Hidroizolatia subsolului a fost realizata atat sub talpile de fundatii cat si la peretii subsolului realizand o cuva etansa prin membrana bituminoasa lipita la cald in doua straturi.
Zona parterului cuprinde camera tehnica, garaj pentru doua autoturisme, spalatorie, doua grupuri sanitare, bucatarie, living si dining, birou, terase si piscina acoperita. Etajul are in compunere 3 dormitoare, fiecare utilate cu dressinguri si bai proprii, balcoane si biblioteca.
Sistemul constructiv a fost conceput ca structura in cadre din beton armat avand inchiderile realizate din zidarie de caramida Porotherm tencuite la interior si exterior dupa care a fost montat la exterior un termosistem cu tencuiala structurata. Interiorul locuintei a fost tencuit driscuit peste care s-a aplicat strat de glet si zugraveala lavabila in culori de apa.
Acoperisul imobilului este realizat cu subpanta, avand structura de sarpanta pe scaune, realizata din lemn ecarisat ignifugat si cu tratament antiseptic peste care s-a montat asterala din scandura, folie anticandens si 2 randuri de sipci pentru montarea tiglei Tondoch.
Piscina este alipita de casa si este acoperita si inchisa, in planul invelitorii avand montate 8 ferestre tip Velux pentru iluminat pe timpul zilei, iar 2 laturi sunt complet vitrate si dotate cu usi culisante pentru crearea spatiului necesar iesirii pe terasa ce o inconjoara. Cuva piscinei a fost realizata din beton armat, hgidroizolata si placata cu ceramica. Datorita sistemului conceptual, aceasta piscina are incalzire in pardoseala, ea fiind conceputa pentru a putea fi utilizata pe toata perioada unui an, indiferent de anotimp sau conditii termice nefavorabile.
O buna parte din suprafata casei a fost tencuita peste termosistem si a fost montata piatra naturala. Scurgerea apelor meteorice se realizeaza prin sistem de jgheaburi si burlane care deverseaza in canalizarea ce duce la puturile drenate realizate in curte.
Investitia consta in realizarea unui complex de expunere, combinat cu birouri aferente si atelier service pentru firma CASE UTILAJE CONSTRUCTII S.R.L., al carei principal obiect de activitate este comercializarea si oferirea de servicii de intretinere pentru utilaje de constructii. Astfel s-au realizat urmatoarele obiective:
Corp A – Showroom si birouri, cladire realizata din beton armat mandit, avand o structura de rezistenta in sistem Dual (cadre B A si pereti structurali). Suprafata in plan a cladirii este de 370 mp si o suprafata construita totala de 1450 mp. Structura in plan este caracterizata de mai multe tipuri de sectiuni ale elementelor verticale, stalpi de 40 x 40; 60 x 40; 60 x 60, pereti structurali cu grosimea inimii de 25 si 35 cm, avand bulbi de 30 x 40 si 35 x 40 cm. Elementele verticale creaza cadre spatiale prin intermediul grinzilor de nivel curent, cu particularitatea ca la nivelul etajului 3, unde este un luminator la sala de conferinte, avand deschideri mari, planseul este realizat cu nervuri dese. Inaltimea corpului A este de 15,60 m, iar inaltimea curenta a etajului este 3,90 m.Infrastructura corpului A a fost realizata sub forma grinzilor continui sub stalpi, latimea atestata fiind de la 0,5 m la 1,20 m.
Circulatia pe verticala se realizeaza printr-un nod de circulatie compus din lift pe structura metalica si o scara din B A mandit, avand doua podeste intermediare si trei rame. Inchiderile exterioare se vor executa cu zidarie din blocuri ceramice de tip Porotherm, iar compartimentarile interioare din pereti de gips carton.
Corp B – Atelier, intretinere si depozitare, este o hala realizata din stalpi de beton armat, avand in plan 11 axe cu dimensiunea de 5 m inter ax si o deschidere de 21 m. Acest corp de cladire este dotat cu un pod rulant cu sarcina maxima de 10 t, inaltimea halei pana la acoperis este de 6,75 m, iar inaltimea la cornisa este de 8,75 m. Inchiderile laterale sunt realizate cu panouri termoizolante de 100 mm grosime ca si invelitoarea.
Spalatoria este o constructie parter in suprafata totala de 50 mp cu structura metalica partial panouri sendwich si tabla cutata.
Totem – cabina poarta in suprafata de 9 mp, este o constructie metalica pe fundatie continua si o inaltime de 8,50 m.
Incinta a fost amenajata cu platforme betoane carosabile, platforme dalate pietonale, un spatiu de expunere utilaje, rampa de incarcare-descarcare si un spatiu de demonstratie (pamant afanat).
Restul incintei a fost amenajat peisagistic cu gazon si vegetatie medie.