Psiholog Dumitru Popescu - Psiholog Bucuresti
Psihoterapie
Cand vezi ca relatia ta nu mai este ce a fost, si nu intelegi cum de s-au schimbat atatea cu toate ca tu faci tot ce se poate, atunci psihoterapia de cuplu ete alegerea ta!
Toate sedintele se tin in urma unei programari telefonice. Durata unei sedinta individuale este de 50 de minute. In cazul sedintelor de consiliere sau de cuplu si familie se poate ajunge si la o ora si jumatate. Frecventa intalnirilor este data de complexitatea situatiilor in care va aflati atunci cand apelati la serviciile de psihoterapie. De regula, in cazurile usoare, vom avea nevoie doar de o sedinta de psihoterapie pe saptamana.
Principala forma de psihoterapie este terapia cognitiv-comportamentala (TCC) care se defineste ca o psihoterapie integrativa ce pune in centrul procesului terapeutic triunghiul dat de procesele cognitive, emotiile si comportamente.
Faptul ca ai ajuns pe aceasta pagina poate sa fie o simpla curiozitate sau o dorinta de a vedea lucrurile si din alta perspectiva.
Psihoterapia se adreseaza atat celor care se afla intr-un moment de tensiune emotionala cat si celor care doresc sa se descopere pe ei insisi.
Scopul sedintelor de terapie este determinat de preocuparea psihoterapeutului si a clientului de a aduce un plus de valoare emotionala in viata personala a celui care apeleaza la psihoterapie. Este un proces, normal si firesc, pentru cei ce inteleg adevarata valoare a unei sedinte de sedimentare emotionala.
De aceea, vor apela la psihoterapie doar cei care simt ca pot avea mai mult in viata personala si doresc sa descopere cum pot sa parcurga, mai usor, drumul spre intelegerea propriilor emotii, dar mai ales a modului cum sa isi controleze aceste emotii.
CARE ESTE DURATA UNEI SEDINTE DE PSIHOTERAPIE SI CUM POT SA IMI REZERV UN LOC PENTRU PRIMA INTALNIRE?
DE CATE SEDINTE DE PSIHOTERAPIE ESTE NEVOIE?
CUM ARATA PRIMA SEDINTA SI CE SE INTAMPLA ACOLO?
CE AVANTAJE POTI OBTINE IN URMA UNUI PROCES DE SCHIMBARE CARE IMPLICA PSIHOTERAPIA?
- Amplificarea propriului EU, pana se va ajunge la incredere in propriile forte.
- Modificarea/diminuarea comportamentelor nedorite: vulnerabilitate, agresivitate, amanare.
- Amplificarea cunoasterii propriilor emotii.
- Schimbarea relatiilor personale in raporturile din familie, cuplu sau chiar interpersonale.
- Gestionarea cu succes a unor emotii: furie, anxietate, depresie.
- Curatire emotionala de durata.
- Cunoasterea propriei personalitati.
- Dezvoltarea unui sistem de valori bine definit.
- Restructurarea conflictelor interne si modificarea perceptiilor daunatoare.
- Obtinerea unei personalitati mature, cu o inclinare spre nevoile personale ce trebuie afisate in exterior.
- Impacare cu situatiile de neliniste sau de agitatie.