Georgiana Claudia Din - Cabinet avocat Bucuresti
Dreptul Familiei
Cu o experienta indelungata in probleme de dreptul familiei venim in sprijinul clientilor nostri cu servicii juridice de inalta calitate si profesionalism prin care urmarim protejarea cat mai eficienta a intereselor acestora. Consideram ca nu este usor pentru nimeni sa ia o hotarare care implica viata personala si care poate afecta si viata celor din jur, a copiilor sau rudelor apropiate, de aceea sfatuim clientii sa solicite consultanta de specialitate atunci iau decizii ce implica relatiile de familie. Rolul nostru este de a gasi cele mai bune solutii pentru dumneavoastra.
Asistenta si reprezentare in procesele de divort
Divortul consideram este o problema delicata pentru orice familie, pentru ca are implicatii de ordin psihologic si material. In cazul divortului nu se pune problema de invingatori sau de invinsi, ci de rezolvarea problemelor implicate in acesta procedura cat mai eficient, orientate spre interesul clientilor si prin care sa eliminam stresul psihologic cauzat de divort pe cat posibil.
Asistenta si reprezentare in litigii privind obtinerea custodiei personalea minorului, stabilirea locuintei acestuia si a pensiei alimentare
Conform Codului civil roman in vigoare exercitarea autoritatii parintesti, respectiv a custodiei in sens general, revine dupa divort ambilor parinti insa pentru motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al minorului, instanta de judecata poate hotari ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti. Raportat la speta, trebuie motivat si dovedit faptul ca parintele parat nu merita custodia ca urmare a dezinteresului fata de minor sau altor fapte de natura a prejudicia moral sau material dezvoltarea minorului. In concluzie, in cazuri intemeiate puteti obtine custodia personala a copilului dumnevoastra daca considerati ca acest lucru este in interesul sau. Referitor la locuinta minorului, acesta institutie juridica este diferita de custodie care implica mai multe drepturi. In acordarea dreptului parintelui de a solicita ca minorul sa locuiasca cu acesta, se ia in considerare in afara interesului superior al copilului, intelegerea partior si locuinta parintelui cu care minorul convietuieste in mod statornic. Pensia de interetinere se acorda de regula in echivalent desi legea prevede in principal prestatia in natura. Aceasta se calculeaza in functie de venitul salarial sau alte venituri din activitati comerciale sau independente si este de 1/4 din venituri pentru un copil, 1/3 pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.
Asistenta si reprezentare in procesele de stabilire sau tagada a paternitatii
Orice copil are dreptul legal de a i se stabili in mod corect filiatia fata de tata. Daca in actele de stare civila, tatal nu este trecut, partile nu sunt casatorite sau paternitatea este tagaduita, prin actiunea in stabilirea paternitatii, mama in nume propriu sau ca reprezentant legal al copilului minor, va cere instantei sa constate ca tatal minorului este o anumita persoana. Aceasta actiune vine in sprijinul copilului prin atribuirea filiatiei paterne precum si a mamei care odata cu cererea principala poate sa solicite si pensie alimentara si astfel nu va mai fi obligata sa creasca singura copilul minor. Desi in mod legal exista prezumtia relativa potrivit careia, copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei, paternitatea poate fi tagaduita daca este cu neputinta ca acesta sa fie tatal copilului. Actiunea in tagada paternitatii poate fi pornita de sotul mamei, de mama, de tatal biologic, precum si de catre copil prin reprezentant legal.
Consultanta, asistenta si reprezentare in procesele de partaj matrimonial
In cadrul partajului matrimonial, fiecare sot cauta sa isi apere cat mai bine interesele patrimoniale mai ales daca a avut o contributie substantiala la dobandirea bunurilor comune sau a fost ajutat de catre rude apropiate in acest sens. Actiunea de partaj poate fi introdusa odata cu divortul insa ca regula generala aceasta se disjunge, pana la judecarea definitiva a divortului. De asemenea se poate introduce separat si dupa finalizarea procedurii de divort. Ce importa in primul rand in partaj este masa matrimoniala, astfel ca sotul reclamant trebuie sa depuna o lista cu bunurile mobile si imobile pe care doreste sa le imparta si care au calitatea juridica de a fi bunuri comune. Se va lua in calcul in principal veniturile din salarii precum si alte venituri din profesii independente sau activitati comerciale, deci reclamantul trebuie sa prezinte detaliat aceste venituri, periodice sau globale, care au o importanta primordiala in stabilirea cotei de contributie si a acordarii in natura a unor bunuri, in special imobile. In jurisprudenta se considera ca si munca femeii in gospodarie poate fi cuantificata drept contributie la masa bunurilor de impartit. Procesul de partaj este unul complicat de aceea va statuim ca inainte de demararea acestei proceduri, sa solicitati o consultatie detaliata sau o opinie legala.
Asistenta in redactarea conventiilor matrimoniale
Domeniu nou in dreptul civil, conventia matrimoniala este menita sa apere patrimoniul unui sot prin alegerea unui alt regim decat cel al comunitatii legale de bunuri. Aceasta se poate incheia inainte de casatorie avand denumirea, atribuita practic de justitiabili, de contract prenuptial sau in timpul casatoriei inlocuind regimul comunitar existent. Desi din punct de vedere moral este privit cu incertitudine, totusi ca este bine sa va protejati interesele materiale. Multi clienti care omit acest lucru au probleme in cadrul procesului de partaj cele mai multe referitoare la probatoriu.