Security HutSystem - vanzare, montaj sisteme de securitate

Sisteme control acces si pontaj

...
Sisteme de control acces si pontaj

Daca firma dumneavoastra dispune de un numar mare de angajati si doriti controlul riguros al personalului in anumite zone de acces si evidenta acestora (pe computer prin intermediul unui soft specializat), va recomandam introducerea unui sistem electronic de control al accesului si pontaj.

Sistemele de control acces pot fi folosite atat pentru a impiedica patrunderile neautorizate in anumite spatii cat si pentru a tine evidenta persoanelor care au acces in anumite incaperi. Sistemul consta in utilizarea de catre persoanele agreate, la intrarea in zone de acces controlate, de cartele magnetice sau de proximitate , tastaturi cu cod de acces, cititoare de amprenta sau cititoare de iris. Sistemului de control acces ii poate fi implementat un software adecvat pentru controlul fluxului de personal si valori.

Pentru o buna gestionare a cailor de acces, sistemele de control pe care le oferim reprezinta solutia ideala pentru firmele cu un numar mare de angajati. Sistemul de control acces poate fi interconectat cu un sistem de avertizare antiefractie si/sau antiincendiu si poate comanda diferite dispozitive de automatizare (aprinderea/stingerea luminii, ventilatia sau aerul conditionat, etc). Un sistem de control acces poate fi compus din: • Centrala de control acces Este unitatea centrala care gestioneaza punctele de control al accesului, unitatile de comanda, cititoarele, broastele si yalele electromagnetice de actionare a usilor. Are rolul de a primi informatiile de la cititoarele sau tastaturile asimilate, decide blocarea sau deblocarea accesului in zona respectiva, memoreaza informatiile primite de la cititoare sau tastaturi, tine evidenta si afiseaza prin intermediul unui software specializat data, ora si locul prin care a fost permis accesul, respectiv persoana care a solicitat si a primit accesul in zona controlata. • Cititor de cartela magnetica Citirea cartelei magnetice se face prin trecerea acesteia prin fanta cititorului, respectiv prin fata capului magnetic de citire. Citirea cartelei magnetice presupune un contact fizic intre cartela si capul de citire, din acest motiv viata cartelei si a capului de citire este limitata. • Cititor de cartele de proximitate Citirea cartelei de proximitate se face prin simpla apropiere a acesteia, la o anumita distanta de cititor. Cititorul si cartela de proximitate nu au timp de viata limitat, problemele de functionare nu pot interveni teoretic la acest tip sistem decat prin eventuala distrugere fizica a cartelei sau a cititorului. • Tastatura de acces Este elementul clasic dintr-un sistem de securitate care permite introducerea unui cod (combinatie dintr-un anumit numar de cifre). Se foloseste independent sau in conjunctie cu un cititor de cartela, pentru a spori gradul de securitate. In sistemele de control acces stand alone tastatura este cea de la care se face programarea parametrilor de functionare a sistemului. • Cititor de amprente sau iris Prin memorarea si compararea in baza de date a amprentelor sau a irisului utilizatorilor sistemul poate permite sau nu accesul persoanelor in zonele controlate. • Yala electromagnetica sau electromagnet (magnalock) Reprezinta elementul de blocare/deblocare a usii de acces, comandat electronic de catre unitatea de control.