Leon Clinique consultatii si terapii integrative -Bucuresti
Nutritie
O consultație de nutriție durează aproximativ 45 de minute în cazul celei inițiale și 30 de minute în cazul celei de monitorizare.
Consultația inițială constă în evaluarea stării de nutriție pe baza datelor antropometrice, examenului clinic și după caz a analizelor medicale. În cadrul acesteia se va efectua și o anamneză medicală, socială și alimentară. După evaluarea stării de nutriție, pacientul va efectua împreună cu nutriționistul un interviu motivațional, în urma căruia vor fi stabilite de comun acord obiectivele programului nutrițional și desfășurarea acestuia pentru obținerea rezultatelor dorite.
Consultațiile de monitorizare vor fi parte a programului nutrițional și vor avea ca finalitate, atingerea scopurilor stabilite inițial. În cadrul acestora, fiecare pacient va beneficia de recomandări nutriționale personalizate, adaptate nevoilor și stilului de viață caracteristice fiecărei persoane în parte. Programul nutrițional va include, pentru fiecare pacient:
Meniu zilnic adaptat obiectivelor stabilite, care să țină cont de intoleranțele/preferințele alimentare fiecărei persoane în parte, care să nu pună în pericol starea de nutriție a pacientului și să nu provoace înfometare.
• Sfaturi, sugestii, rețete pentru prepararea meniurilor. • Sfaturi și recomandări pentru cumpărături. • Recomandări de îmbunătățire a activității fizice personalizate. • Recomandări de schimbare a stilului de viață. • Evaluare nutrițională pe toată perioada consultațiilor în vederea urmăririi obiectivelor stabilite și adaptarea acestora în funcție de evoluție.
Am ales sa ma specializez in domeniul Nutritiei si Dieteticii din dorinta de a fi langa oameni, de a-i ajuta. La acest lucru a contribuit si pasiunea pentru medicina alaturi de preocuparile pentru o dieta echilibrata. In ultimii ani am resimtit un flux tot mai mare de informatii in toate canalele media care se refera la alimente, la dieta, la consecintele acestora asupra sanatatii. O parte din ele sunt adevarate, altele distorsionate, iar altele cu un continut fara nicio baza stiintifica. In acest context, consider absolut necesara prezenta unor specialisti bine pregatiti pentru a raspunde corect la intrebarile existente, dar si pentru a evita producerea unor efecte mai putin dorite asupra sanatatii, pe care le pot produce niste informatii gresite sau aplicarea unor metode nutritionale incorecte.
De ce sa mergi la nutritionist? Iti cunosti cel mai bine corpul si crezi stii la ce reactioneaza si la ce nu, mai ales cand vine vorba de kilogramele in plus. Regimurile de slabit, si nu numai, pe care le afli de la televizor, internet sau de la alte persoane, par foarte tentante si accesibile, poate, dar consecintele acestora pot fi uneori chiar foarte grave pentru sanatate. Alege sa mergi la un specialist care te poate indruma si care este pregatit sa iti ofera solutiile cele mai potrivite persoanei tale, atunci cand este vorba de dieta si nutritie.
Nutritionistul poate fi partenerul tau in stabilirea obiectivelor tale nutritionale si iti poate oferi sprijinul necesar atingerii acestora.
Cand m-ar putea ajuta nutritionistul? Specialistul in Nutritie si Dietetica este pregatit sa ofere consultanta si terapie medicala nutritionala atat persoanelor clinic sanatoase, cat si atunci cand este vorba de anumite afectiuni in care alimentatia joaca un rol important.
Fie ca vrei sa iti evaluezi starea de nutritie, sa iti schimbi obiceiurile alimentare nesanatoase sau sa adopti un alt tip de dieta decat pana acum, poti sa apelezi la un nutritionist. De asemenea, o dieta corespunzatoare in cazul unor afectiuni, poate ameliora semnificativ simptomatologia, grabi vindecarea si poate reduce riscurile asociate acestora. Aici se pot mentiona intolerantele si alergiile alimentare, in care eliminarea alimentelor corespunzatoare poate creste semnificativ calitatea vietii si starea de sanatate. De asemenea, diabetul zaharat, anemiile in particular si carentele vitaminice si de minerale in general, majoritatea afectiunilor cardiovasculare, hepatice sau renale, necesita o atentie deosebita.
Deloc de neglijat sunt anumite perioade fiziologice din viata, in care nutritia este foarte importanta. Aici putem mentiona sarcina si lactatia, perioda copilariei sau adolescentei.