Cabinet Enpora - Servicii de proprietate intelectuala Bucuresti
Monitorizare marci
In baza legislatiei actuale cu privire la marci, in vigoare din mai 2010, titularul unei marci inregistrate nu beneficiaza in urma inregistrarii de impunerea automata a drepturilor sale inregistrate in raport cu noii solicitanti de marci. Conservarea dreptului exclusiv obtinut in urma inregistrarii marcii ii revine in intregime titularului.
Conform vechii legislatii privind marcile, OSIM efectua in cadrul procedurii de examinare a unei noi cereri de marca o analiza a marcilor anterior inregistrate urmand ca cererea de marca sa fie refuzata in cazul in care existau marci identice sau similare anterior inregistrate.
Aceasta procedura de examinare a fost inlaturata prin modificarea legii marcilor. In prezent titularul unei marci este singurul care poate actiona in vederea impiedicarii inregistrarii unor noi marci identice sau similare cu marca sa. Mijlocul de actiune oferit prin lege este opozitia ce se depune in termen de 2 luni de la data publicarii noii cereri de marca pe website-ul OSIM.
Pentru a evita ca marci identice sau similare sa fie inregistrate de catre terti titularii de marca trebuie sa verifice in mod constant noile cereri de marca depuse spre inregistrare.
In vederea verificarii constante a noilor cereri de marca depuse la OSIM sau la nivel comunitar va oferim servicii de monitorizare de specialitate.
Pe baza unui abonament lunar vom supraveghea depunerea de noi cereri de marca identice sau similare cu marcile dvs. pentru produse identice sau similare.
De asemenea serviciile noastre de monitorizare pot avea ca obiect:
- monitorizarea depunerilor unei anumite companii
- monitorizarea tuturor depunerilor ce au ca obiect anumite produse sau servicii.