Primosal Group - Ignifugare, PSI, deratizare, dezinsectie, dezinfectie, Bucuresti
Protectia lemnului
Antiseptizarea se refera la protectia împotriva insectelor. Lemnul este un material viu, organic, care, adus din natura, pastreaza în componenta sa insecte, ciuperci etc. De aceea, atunci când este folosit ca material de constructie sau pentru realizarea unor obiecte, de la instrumente muzicale la sculpturi sau mobilier, lemnul trebuie protejat de actiunea acestora. Primosal utilizeaza o gama larga de antiseptizanti, în functie de natura fiecarui proiect. Aceste solutii concentrate sunt formate din biocide de generatie noua cu actiune antimicrobiana, care asigura protectia preventiva si combativa a lemnului în fata insectelor xilofage, inclusiv a termitelor, precum si a atacului ciupercilor ce duce la putrezirea sau mucegairea lemnului. Recomandarea noastra este ca antiseptizarea sa se faca o data la 5 ani.
Etapele unui proiect de antiseptizare cu insecto-fungicide
Standardul tehnic de executie al Primosal privind executarea lucrarilor de insecto-fungicide de antiseptizare conform manualului calitatii si normelor specifice cuprinde mai multe etape:
Inspectarea obiectivului pentru evaluare-constatare
Un biolog-chimist specialist atestat în constatarea si evaluarea biodeteriorarilor materialului lemnos din constructii se deplaseaza la obiectivul în cauza, la cererea beneficiarului. Acesta face masuratori de volum, masa lemnoasa, umiditate a lemnului, umiditate atmosferica, alte coordonate naturale sau artificiale ce pot influenta starea de biodeteriorare si prezenta, daca este cazul, a agentilor de biodegradare. Specialistul Primosal preleveaza probe pentru efectuarea testelor de laborator pe baza carora compania întocmeste un certificat constatator.
Alegerea produsului de antiseptizare
Pentru a alege produsul de antiseptizare potrivit, Primosal recomanda produse ce întrunesc, cumulativ, mai multe cerinte:
- sa aiba un grad minim de toxicitate si substante insecto-fungicide biodegradabile
- sa presupuna un mod de aplicare rapid
- sa contina substanta insecto-fungicida cu actiune specifica sau completa pentru gama de agenti biologici, inclusiv factori climatici de stabilizare a lemnului si la foc.
Executarea lucrarilor insecto-fungicide de antiseptizare a materialelor din lemn sau a celor derivate din lemn din constructii
• întretinerea curateniei în interiorul si exteriorul cladirilor• depozitarea corespunzatoare a resturilor menajere în tomberoane cu capac• evitarea acumularii de apa în subsolul cladirilor• distrugerea buruienilor din jurul cladirilor• evitarea depozitarii în spatii deschise a produselor alimentare fara ambalaj corespunzator• în interiorul depozitelor sau magaziilor, depozitarea produselor se va efectua pe gratare de lemn sau metal.
Pensulare
substanta sau produsul de protectie este aplicat cu ajutorul pensulelor, bidinelelor sau a dispozitivelor de pulverizare.
Stropire-sprituire
Imersie de scurta durata
Bandaje de protectie
Cartuse de protectie
Injectare
Gazare-fumigatie
Pregatirea suprafetelor
În functie de starea de biodegradare si de tratarea anterioara a lemnului se stabilesc etapele intermediare de pregatire a suprafetelor în vederea aplicarii substantei. Aceste etape pregatitoare pot presupune:
- curatarea suprafetelor (de praf, noroi, var, vopsea sau impuritati, inclusiv protectii insecto-fungicide anterioare) prin periere, razuire, spalare chimica (de exemplu, cu Bioclean Wood) etc.
- înlaturarea lemnului putrezit
- decojirea lemnului
Începerea lucrarilor de antiseptizare
La preluarea frontului de lucru de antiseptizare se verifica atent:
- daca suprafata lemnoasa a fost pregatita cospunzator
- umiditatea lemnului: maxim 10% pentru elementele de finisaj si maxim 18% pentru celelalte
- umiditatea atmosferica (maxim 70%) si temperatura atmosferica (minim 10°C)
- daca au existat tratamente anterioare si ce substante insecto-fungicide s-au folosit.
Toate acestea se consemneaza în procesul verbal de preluare a frontului de lucru.
Tratarea cu substanta a rosturilor (de chertare)
Dupa tratarea cu substanta a rosturilor (de chertare) se întocmeste un proces verbal de lucrari ascunse, împreuna cu beneficiarul, în care se specifica operatiile executate (tratari de rosturi, crapaturi, fisuri etc.) prin chituire.
ÎNCHEIEREA LUCRARILOR DE ANTISEPTIZARE
La încheierea proiectului, responsabilul lucrarii întocmeste un proces verbal de recepte si constatare calitativa a lucrarilor efectuate, prin care firma garanteaza eficacitatea tratamentelor.
INFRUMUSETAREA SI HIDROFOBIZAREA LEMNULUI CURATIREA SI INFRUMUSETAREA LEMNULUI
Orice obiect din lemn are o durata destul de scurta de viata, mai ales daca este vorba de garduri sau piese de mobilier de gradina (cele mai expuse intemperiilor). Adesea avem insa nevoie si sa reconditionam un dulap sau un scaun care nu se mai potriveste cu decorul casei sau poate are lacul crapat.
Primosal Group asigura servicii profesionale de curatire si înfrumusetare a lemnului utilizat atât în constructie cat si a mobilei si obiectelor de arta, utilizand produse proprii si aparate de ultima generatie.
HIDROFOBIZARE
Hidrofobizarea este un procedeu de finisare pentru conferirea rezistentei la udare si la trecerea apei prin care se confera proprietatea de a respinge apa, dar materialul lemnos ramâne permeabil pentru aer. Hidrofobizarea materialelor lemnoase se obtine cu substante de diferite structuri chimice care au o tensiune mare în raport cu apa. Pe substratul lemnos aceste substante se orienteaza cu partea hidrofoba spre materialul formând o „perie” de protectie împotriva apei. Fortele de adeziune apa-agent de hidrofobizare sunt nule ceea ce favorizeaza mentinerea formei sferice a picaturilor de apa fara etalare pe suprafata fibrelor.
Contactati-ne pentru o oferta personalizata!
Sistem revolutionar de tratare la fata locului cu ajutorul unui generator de microunde cu aplicator, dispozitiv de setare a parametrilor de lucru: timp de expundere in functie de umiditatea si dimensiunea materialului ce urmeaza a fi tratat, trepied hidraulic pentru pozitionarea pe orizontala, verticala si longitudinala a generatorului de microunde.Este solutia ideala pentru tratarea elementelor din lemn nedemontabile: usi, ferestre, parchet, paneluri de lemn, biblioteci, sarpante, orice element din lemn masiv si semifabricate atacate cu ciuperci (ex. Merulius Lacrimans), insecte (Hilotrupes Bajulus, Anobium Punctatum), mucegai. Se poate aplica dupa caz si la alte tipuri de materiale gen: beton, caramida, etc.
Avantaje:
- 100% singura d.p.d.v. al protectiei muncii, al mediului
- 100% non toxica, fiind o alternativa viabila de gazare sau injectare cu substante toxice
- 100% eficienta in eliminare infestarii
- Nu creaza reziduuri, nu sunt impuse conditii speciale de lucru (conditii de temperatura si umiditate normale)
- Silentios in timpul utilizarii
Aplicatii:
MICROWOOD 12 este solutia ideala pentru tratarea elementelor din lemn nedemontabile: usi, ferestre, parchet, paneluri de lemn, biblioteci, sarpante, orice elemente din lemn masiv si semifrabicate atacate cu ciuperci (ex. Merulius Lacrimans), insecte (Hilotrupes Bajulus, Anobium Punctatum), mucegaiuri. Se poate aplica dupa caz si la alte tipuri de materiale gen: beton, caramida, etc.
La domiciliul clientului:In afara zonei Bucuresti – Ilfov:Deplasarea la client in afara zonei Bucuresti-Ilfov:Monitorizare:
Pret tratament (eur/m) : 20 euro/m
*In functie de suprafata afectata se calculeaza durata operatiunii
- Preturile nu contin TVA si sunt exprimate pentru zona Bucuresti – Ilfov. In afara acestei zone se percep tarife pentru deplasarea personalului. Alte costuri vor fi exprimate in oferta pesonalizata.
- Garantia pe care o oferim este in functie de starea initiala a obiectelor tratate, mediul in care sunt depozitate, stipulata in clar in contractul de prestari servicii si de monitorizare pe minim 1 an.
- Oferta este valabila pana la 31.12.2016. Ne rezervam dreptul sa modificam oferta fara o notificare prealabila.
- Modalitati de plata: CASH, B.P. sau CEC. Conditiile de plata sunt negociate in functie de calitatea materialului tratat, starea de infestare a acestuia si pretul final.
Despre Ignifugare
Ignifugarea este un procedeu care îmbunatateste comportamentul la foc a materialelor combustibile sau a constructiilor pe o anumita perioada de timp sau le asigura calitatea de a nu arde atunci când sursa de caldura este îndepartata. Ignifugarea presupune aplicarea unor solutii ignifuge si este o cerinta atunci când vine vorba despre îmbunatatirea gradului de rezistenta la foc a unei constructii. Folosirea ignifugarii nu exclude si alte masuri de protectie la foc, de la instalatii de semnalizare sau de stins incendii la mijloace de prima interventie. Ignifugarea este foarte eficienta din punct de vedere al costurilor si, daca este corect facuta si mentinuta de-a lungul timpului, poate îmbunatati gradul de rezistenta la foc a unei cladiri de la gradul V la gradul III.
Aplicarea unor solutii de ignifugare poate sa limiteze un incendiu incipient la focarul initial, actionând ca o bariera si împiedicându-i raspândirea, sau poate prelungi faza de ardere lenta, ceea ce creste sansele ca o interventie din afara sa opreasca incendiul înainte de a se generaliza. Acest lucru poate salva structura de rezistenta a cladirii si multe dintre bunuri.
În ce cazuri se recomanda ignifugarea?
Ignifugarea materialelor si produselor combustibile este recomandata:
- la constructiile noi
- când se fac modificari, se schimba destinatia ori conditiile de utilizare a cladirilor existente
- la expirarea perioadei de garantie a calitatii unei lucrari de ignifugare, conform specificatiilor producatorului
- la realizarea unor elemente de constructie – tavane, închideri sau mascari de finisaje etc.
- atunci când se fac tratamente termice si acustice interioare
- în cazul constructiilor provizorii combustibile pentru ateliere, remize, depozite, magazii etc., în care se lucreaza cu substante combustibilesau cu foc deschis
- în alte situatii în care investitorii sau proprietarii solicita ignifugarea.
Avantajele si beneficiile unei ignifugari
- o ignifugare corect executata poate limita un incendiu la focarul initial si împiedica extinderea acestuia
- reduce costurile unei constructii, protejând-o, dar fara a implica sume mari, ca în cazul masurilor foarte scumpe de protectie împotriva focului
- realizarea unei ignifugari atrage dupa sine costuri reduse la încheierea politelor de asigurare
- asigura confortul psihic al beneficiarului.
Etapele unui proiect de ignifugare
Pentru a alege produsul de antiseptizare potrivit, Primosal recomanda produse ce întrunesc, cumulativ, mai multe cerinte:
- sa aiba un grad minim de toxicitate si substante insecto-fungicide biodegradabile
- sa presupuna un mod de aplicare rapid
- sa contina substanta insecto-fungicida cu actiune specifica sau completa pentru gama de agenti biologici, inclusiv factori climatici de stabilizare a lemnului si la foc.
Executarea lucrarilor insecto-fungicide de antiseptizare a materialelor din lemn sau a celor derivate din lemn din constructii
Standardul tehnic de executie al Primosal privind executarea lucrarilor de ignifugare conform manualului calitatii si normelor specifice cuprinde mai multe etape:
1. Inspectarea obiectivului
Un inginer specialist atestat în ignifugari se deplaseaza, la cererea beneficiarului, sa evalueze lucrarea solicitata. Acesta face masuratori de volum, masa lemnoasa, umiditate a lemnului, umiditate atmosferica, alte coordonate naturale sau artificiale ce pot influenta o lucrare de ignifugare. Pe baza acestora, Primosal trimite beneficiarului un deviz estimativ.
2. Alegerea produsului de ignifugare
Pentru alegerea produsului de ignifugare potrivit se au în vedere mai multe elemente:
- conditiile minime stabilite de proiectant (gradul de rezistenta la foc)
- clasa de combustibilitate a materialului ce urmeaza a fi ignifugat
- esenta materialului lemnos
- conditiile specifice în care este aplicata substanta ignifuga
- locul unde este executata lucrarea de ignifugare
- elementele ce vor fi ignifugate.
3. Executarea lucrarilor de ignifugare a materialelor din lemn sau a celor derivate din lemn
Executarea lucrarilor de ignifugare începe numai dupa ce se iau în considerare urmatoarele conditii, pe etape de lucru:
Începerea lucrarilor de ignifugare
La preluarea frontului de lucru de ignifugare se verifica cu atentie si se consemneaza în procesul verbal de preluare a frontului de lucru:
- suprafata suport ce trebuie ignifugata: lemnul trebuie sa nu fie putred, sa nu aiba coaja etc.
- umiditatea lemnului: maxim 10% pentru elementele de finisaj si maxim 18% pentru celelalte
- umiditatea atmosferica: maxim 70%, iar temperatura atmosferica, minim 10°C
- umiditatea epruvetelor care trebuie sa corespunda cu cea a lucrarii.
Pregatirea suprafetelor
Aplicarea primului strat de solutie ignifuga
Încheierea lucrarilor de ignifugare