Clinica Remediu-Bucuresti
Procedura Colon hidroterapie
Colon hidroterapia implica infuzia de apa purificata in colon via rectum la o temperatura de 30-40 grade si o presiune optima, ambele fiind permanent monitorizate.
Instrumentele ce intra in contact cu pacientul sunt de unica folosinta eliminand orice posibilitate de contaminare.
Intreaga procedura se realizeaza in sistem inchis ceea ce permite ca intreg continutul intestinal sa fie transportat direct catre sistemul de evacuare fara nici un fel de miros dezagreabil sau alte situatii ce ar putea sa va lezeze sensibilitatea.
In timpul tratamentului se realizeaza o serie de infuzii si descarcari si de asemenea un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent la peretii colonului. In ziua premergatoare terapiei nu consumati alimente greu digerabile iar cu doua ore inainte de inceperea sedintei nu trebuie sa mancati nimic.
O sedinta de colon hidroterapie poate dura intre 45 si 60 de minute. Pentru prima sedinta este recomandat sa va alocati 1 ora in care veti beneficia de o consultatie impreuna cu terapeutul nostru, care va explica mai in detaliu etapele procedurii si indicatiile post tratament. In functie de dorinta pacientului, se vor oferi si cateva indicatii cu privire la nutritie.
Dupa instalarea aparatului (pacientul sta in pozitie culcat pe pat), se introduce in colon apa filtrata si purificata, la temperatura corpului, care umple tot intestinul gros, ajungand in toate punctele colonului. Dupa cateva minute apare senzatia de "plin", moment in care incepe evacuarea apei din colon cu toate reziduurile intalnite in cale.
Aceasta operatiune se repeta de mai multe ori, pana cand apa iese curata din organism si este insotita de un masaj usor facut de terapeut in zona abdomenului.
In timpul tratamentului se recomanda suplimentele probiotice pentru a repopula intestinul cu bacteriile benefice tubului digestiv.
Pentru a obtine rezultate se executa minimum 6 sedinte de colon hidroterapie de 45-50 minute. In primele sedinte se elimina reziduurile din rectosigmoid si colonul descendent, in urmatoarele doua se curata curbura splenica si colonul transversal, iar in ultimele se curata colonul ascendent, cecum-ul (unde se acumuleaza cele mai multe resturi).