Caminul de Batrani Dr. Teofil Mija - Sacele
Servicii si facilitati
Conditiile de cazare difera si sunt optionale: camera cu un pat, cu doua paturi si cu trei paturi; pentru perioada determinata sau nedeterminata în camere cu grup sanitar propriu (compus din: lavoar, wc si dus) utilat/dotat si pentru persoanele cu afectiuni neurologice/locomotorii. Putem asigura camera proprie cuplurilor casatorite.
Cladirea este dotata cu: ascensor, curte împrejmuita, zona verde cu foisor unde oamenii îsi petrec timpul în zilele însorite.
În capela ecumenica a caminului se oficiaza program liturgic complet iar în club se desfasoara activitati socio-culturale si recreative (jocuri, socializare, spectacole, cinema, lucru de mâna etc).
Personal calificat prepara zilnic hrana în bucataria caminului si o serveste în sala de mese principala si în oficiile de pe fiecare etaj.
Personalul de îngrijire hraneste în camera sau chiar la pat beneficiarii dependenti. Li se asigura 3 mese principale calde pe zi precum si doua gustari (fructe/patiserie). Mesele sunt variate si vizate de medicul nutritionist conform indicatiilor de regim alimentar. Se prepara hrana pasata celor care prezinta dificultate în deglutitie.
Îngrijirea medicala este asigurata de un medic de familie (doua zile lucratoare pe saptamâna, consultatii la telefon si online), un medic specialist psihiatru (2 ore/saptamâna), un medic de boli interne (la cerere – voluntar), un medic neurolog (cu contract de prestari servicii – la cerere) si 7 asistenti medicali care asigura asistenta non-stop precum si de persoanele care efectueaza stagii de practica si voluntariat.
Pe lânga consultatiile si tratamentele gratuite la cabinetul medical al caminului oferite de catre cei 4 medici, asiguram cazurilor sociale transport, consult si internari la unitatile medicale de profil precum si medicamentatia (prin retete medicale compensate si medicamente din donatii) si aparatura medicala necesara (pulsoximetru, tensiometru, aparate auditive, ochelari, concentratoare de oxigen, scaune/fotolii rulante, etc).
Punem la dispozitia bunicilor infirmieri care asigura: igiena corporala, îmbracat/dezbracat, încaltat/descaltat, deplasare în interiorul camerei si în incinta caminului, mobilizare, transfer în fotoliu/scaun, manevre de prevenire a escarelor, barbierit, pieptanat, tuns, supraveghere preventiva, întretin camerele si spatiile comune curate si ordonate.
Infirmierii însotesc beneficiarii în excursii, spectacole, la consultatii si tratamente în unitati medicale de profil. Cu ocazia aniversarilor sau onomasticilor, precum si a petrecerilor tematice, infirmierii se îngrijesc pentru ca tinuta vestimentara sa fie una festiva.
Organizam activitati socio-culturale si de petrecere a timpului liber, care se fac sub coordonarea asistentului social care împreuna cu socio-animatorul si psihologul reusesc sa ofere beneficiarilor confortul mental si emotional necesar unei batrâneti linistite.
Cu sprijinul voluntarilor din tara si strainatate, se organizeaza lunar aniversarile beneficiarilor/onomasticile, Ziua Internationala a persoanelor vârstnice, Ziua EMINESCU, sarbatorile religioase, petreceri tematice cu muzica si dans, carnaval/bal mascat, terapii ocupationale, excursii, jocuri de societate, vizite tematice, auditii muzicale, cerc literar etc. Aceste activitati sunt organizate în club, biblioteca, capela, precum si în curte si foisor.
Asiguram saptamânal program de terapii de recuperare/reabilitare functionala în scopul mentinerii sau ameliorarii autonomiei: kinetoterapie, masaj somatic/reflexogen, gimnastica medicala, de întretinere si de relaxare. Beneficiarilor nedeplasabili li se asigura servicii de recuperare la pat.