Scoala Gimnaziala Nr. 165 - Bucuresti
Istoric Scoala Gimnaziala Nr. 165
Scoala Gimnaziala Nr. 165 este situata in extremitatea sudica a Bucurestiului, în imediata apropiere a Pietei Resita, având circa scolara cuprinsa în perimetrul unui dreptunghi delimitat la nord de str. Urziceni, la vest de Soseaua Giurgiului, la sud de Drumul Bercenarului si la est de str. Pogoanelor. Principalele puncte de reper din circa scolara a unitatii noastre sunt: la nord-est Piata Resita; la sud Gara Progresul; la vest Termocentrala Progresul; la est Cimitirul Evreiesc.
Începând din anul 2008, scoala noastra a intrat in programul de reabilitare totala (BEI), îmbogatindu-se totodata baza materiala a laboratoarelor de fizica, chimie si biologie, a celor doua cabinete de informatica precum si a celui psihopedagogic, a salii de sport, prin achizitii importante de aparatura electronica, audio, video si materiale specifice pentru fiecare disciplina.
Se are în vedere racordarea ofertei educationale la piata muncii, in functie de cererea si oferta economica. Acentul se pune pe studiul limbilor straine în regim intensiv, pe studiul informaticii, al educatiei antreprenoriale, al educatiei pentru sanatate, pe dezvoltarea deprinderilor de leader-ship, de comunicare, precum si pe promovarea unor valori bazate pe flexibilitate si toleranta, pe autoperfectionare si educatie permanenta, pe colaborarea cu alte institutii, toate menite sa asigurare o educatie la standarde inalte.
Atingerea si mentinerea unor medii cât mai mari de admitere în clasa a IX-a, comparabile cu a celor mai bune scoli din Bucuresti reprezinta una dintre prioritatile corpului profesoral al Scolii Gimnaziale Nr. 165. Demn de remarcat este faptul ca in anul scolar precedent unitatea noastra scolara a avut cea mai mare medie de admitere la liceu, din istoria ei de 50 de ani: 9,93 (noua, 93%). Aceasta medie a fost obtinuta de catre Moraru Alexandru din clasa a VIII a A, cel care a fost si sef de promotie cu media 10 (clasele V-VIII) si care a fost admis la Colegiul National Sfântul Sava. Dar admiterea la liceele bucurestene de traditie este o regula si nu o intâmplare, pentru elevii meritosi ai unitatii noastre scolare, acestia regasindu-se pe lista de admisi si la Colegiul National Spiru Haret, Colegiul National Gheorghe Lazar, Colegiul National Tudor Vianu, etc.
Se remarca efectul benefic asupra procesului de invatamânt existenta în colectivul de cadre didactice a unor profesori metodisti (Vasile Elena, Anca Monica, Tulba Ana), inspectori ISMB (Stoica Victor), formatori nationali (Anca Monica), autori de manuale (Andreescu Sorin si Tulba Ana), precum si a altor lucrari de specialitate ( Stoica Victor).