Electrician Bucuresti - Autorizat ANRE

Instalatii electrice interioare

...
Executie instalatii electrice interioare

Executam instalatii electrice interioare in Bucuresti si imprejurimi oferind gama completa de servicii in domeniul electric. La proiectarea si executia unei instalatii electrice interioare , se analizeaza conditiile de utilizare si functionare ale instalatiei electrice, precum destinatia constructiei si caracteristicile constructive ale cladirii. Instalatiile pot fi executate aparent sau ingropate. Impreuna cu beneficiarul se stabileste traseul instalatiei,tinand cont de reglementari si necesitatile consumului. La alegerea caracteristicilor materialelor, aparatelor si echipamentelor electrice se va tine cont de:

  • Categoria sau categoriile in care se incadreaza incaperea,spatiul sau zona respectiva din punct de vedere al pericolului de incendiu si din punct de vedere al pericolului de electrocutare
  • Caracterul specific al instalatiei electrice respective , cu respectarea prescriptiilor tehnice si normativelor in vigoare.

   Executam instalatii de iluminat exterior pentru curti interioare, parcari,gradini,terase ,alei de acces iluminat ornamental si arhitectural . Suntem o echipa care ne implicam cu pasiune in munca noastra, de aceea ea nu se materializeaza doar in realizarea proiectelor ci si in castigarea partenerilor de durata.

Va stam la dispozitie cu informatiile tehnice de care aveti nevoie si cu o oferta de servicii cu un raport optim pret, calitate. Nu ezitati sa ne contactati!

 

Reglementari privind proiectarea instalatiilor electrice

Iluminatul electric interior poate fi  :

  • Normal ,pentru alimentarea cu energie a aparatelor de iluminat care asigura desfasurarea activitatiilor normale
  • De siguranta,pentru alimentarea cu energie a unor corpuri de iluminat, in cazul defectarii instalatiei electrice pentru iluminatul normal si care servesc: pentru continuarea lucrului,pentru evacuarea pesoanelor din cladiri,pentru veghe, de paza, pentru circulatie si contra panicii.

     Calitatea instalatiilor electrice este evidentiata prin cerintele impuse acestora pe intreaga lor utilizare:siguranta in exploatare si la foc,rezistenta si stabilitatea,sanatatea,igiena protectia impotiva zgomotului,economia de energie,refacerea si protectia mediului.

      Alegerea componentelor instalatiilor electrice trebuie sa aiba in vedere  alegerea materialelor,aparatelor si echipamentelor sa fie omologate si respectarea urmatoarelor criterii de selectie.

Amplasarea componentelor instalatiilor electrice trebuie sa aiba in vedere:

  • Amplasarea echipamentelor astfel incat sa nu prezinte pericole
  • Asigurarea accesului usor, pentru facilitarea verificarii si intretinerii instalatiei
  • Alegerea celor mai scurte trasee pentru evitarea consumului de material nejustificat
  • Se vor evita : spatiile in care integritatea instalatiilor ar putea fi periclitata , amplasarea elementelor instalatiilor in structura de rezistenta a constructiilor; amplasarea instalatiilor electrice pe trasee comune cu alte instalatii sau utilaje , iar in cazul in care nu exista ata solutie  se vor amplasa deasupra conductelor de apa, canalizare si sub conductele de gaz si alte conducte calde.
  • Este interzisa montarea conductoarelor electrice,cablurilor cu manta din materiale combustibile  direct pe elementele de constructie din material combustibil ,cu exceptia cazului in care intre acestea si instalatie se interpun materiale incombustibile ca straturi de tencuiala cu minim 1 cm grosime sau placi de azbest cu grosimea de minim 0,5 si latimea de cel putin 3 cm pe toate laturile elementului de instalatie electrica.
  • Este interzisa ampasarea tablourilor,coloanelor sau a circuitelor in canale de ventilatie

Amplasarea corpurilor de iluminat

Amplasarea corpurilor de iluminat nu este reglementata prin norme,dar se respecta cateva regului de baza:

  • Amplasarea corpurilor de iluminat fluorescente in camerele de lucru se face pe axa longitudinala paralela cu peretele vitrat iar pe culoare cu axa longitudinala perpendicular pe axa acestora
  • Amplasarea simetrica se adopta cand arhitectura plafonului permite,numarul de corpuri de iluminat este mare si suprafata ferestrelor este pana la 30% din suprafata peretelui pe care se gasesc corpurile; distanta va fi dubla intre corpurile de iluminat fata de distanta dintre ultimul rand de corpuri si perete pe ambele directii.
  • Amplasarea asimetrica poate fi pe o directie atunci cand unul din pereti este mult vitrat,tot campul de corpuri de iluminat trebuie sa se apropie de peretele vitrat,astfel ca distanta dintre acesta si primul sir de corpuri sa nu fir mai mare de 1 m; pe ambele directii , amplasarea se face cand incaperea are doi pereti perpendicular mult vitrati