Oros Alexandru, Psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapie individuala

...
Servicii psihoterapie individuala

Ce motive ne aduc la cabinetul de psihologie?

In viata fiecaruia dintre noi pot aparea momente de tristete, anxietate, nemultumire, momente in care ne simtim blocati sau cu nervii intinsi la maxim… Simtim cum ceva se intampla, cum incepem sa pierdem acel sentiment de incredere in noi, siguranta de zi cu zi parca se subrezeste cu fiecare oftat al nostru, suntem din ce in ce mai irascibili sau mai deprimati, ajungand sa fim ingrijorati si sa ne punem intrebari asupra sanatatii noastre.

Daca traversam o perioada asemanatoare, iar spijinul familiei sau al prietenilor ne-a lipsit ori nu ne-a fost de folos, cel mai bine ar fi sa ne adresam unui profesionist. Un psiholog ne poate acorda intotdeauna un ajutor calificat, intr-o maniera profesionista si intr-un mod discret, iar in cadrul sedintelor de psihoterapie vom invata cum putem face fata momentelor dificile pe care le traversam, cum sa infruntam stresul si sa gestionam situatiile conflictuale.

In cadrul psihoterapiei, persoana care solicita serviciile unui psiholog nu este privita ca un pacient, precum in medicina clasica, raporturile dintre solicitant si psihoterapeut fiind de egalitate si colaborare, spre deosebire de relatia medic-pacient unde pozitia medicului este preponderant dominanta si autoritara.

Astfel, relatia psihoterapeutica vizeaza statutul de om al solicitantului in integralitatea lui, raporturile dintre acesta si psihoterapeut urmarind optimizarea si consolidarea specifica pe multiple nivele: afectiv, cognitiv, comportamental, corporal si chiar spiritual.

Relatia terapeutica

Securitatea si confidentialitatea sunt reperele profesionalismului sub care se desfasoara fiecare sedinta de psihoterapie.

Intalnirea cu psihoterapeutul se constituie intr-un moment benefic de regasire interioara, departe de scena cotidianului, intr-un cadru adecvat, intr-o maniera care sa-ti faciliteze redescoperirea propriei valori.

Pe parcursul sedintelor de psihoterapie ambii parteneri vor juca un rol activ in procesul de optimizare, implicarea in relatia terapeutica devenind mai mult decat o simpla relationare – un veritabil barometru al propriei existente.

Astfel, vei putea relationa cu psihoterapeutul asa cum vrei tu, poti sa razi sau sa plangi, poti sa te exprimi in voie, fara teama de a fi judecat sau etichetat, poti formula opinii fara riscul de a fi criticat sau luat peste picior.

Interventii psihoterapeutice

Psihoterapia apeleaza la tehnici specifice, neinvazive, adaptabile oricarui tip de personalitate, avand rezultate deosebit de bune in:

  • Depresie
  • Anxietate
  • Atac de panica
  • Insomnii
  • Fobii
  • Stres
  • Traume
  • Abuz de substante
  • Tulburari de alimentatie
  • Dificultati de comunicare, relationare, adaptare
  • Interventii specifice pentru modificarea factorilor psihologici implicati în afectiuni psihosomatice:
  • Afectiuni ale aparatului respirator: - astm bronsic   
  • Afectiuni ale aparatului digestiv
  • Boli cardiovasculare

Cum ne poate ajuta psihoterapia?

Pornind de la realitatea faptului ca fiecare individ este unic, psihoterapia ne ajuta:

  • sa identificam noi solutii, adecvate personalitatii noastre
  • sa redimensionam problema reclamata abordand-o dintr-o perspectiva noua
  • sa descoperim si sa accesam propriile resurse interne
  • sa gestionam situatiile conflictuale

De cate ori va trebui sa vin la cabinet ?

Frecventa intalnirilor  se va stabili de comun acord, de catre client si psiholog, la inceputul terapiei, timpul rezervat fiecarei sedinte fiind de 60 de minute.   

Psihoterapie online

Clientilor care nu se pot deplasa din varii motive (se afla in alt oras, alta tara, nu au timp suficient etc.) li se asigura suportul prin intermediul mediului online.

Cand se observa efectele psihoterapiei?

La debutul terapiei se vor stabili obiectivele urmarite, acestea rezultand atat din discutiile preliminare, cat si din administrarea de chestionare si teste care vor evidentia particularitatile fiecarui caz in parte.

Efectele psihoterapiei vor fi observabile in functie de gravitatea problemei reclamate si de gradul de implicare al clientului in actul terapeutic.

Este necesar ca timpul afectat terapiei sa fie unul rezonabil; chiar daca se pot observa imbunatatiri relevante inca de la primele intalniri, se recomanda continuarea sedintelor pana la disparitia completa a simptomelor, insistandu-se pe dezvoltarea unor mecanisme de adaptare optime.

In cabinetul de psihologie din Bucuresti, in cadrul sedintelor de psihoterapie sustinute, vei invata cum poti face fata momentelor dificile pe care le traversezi.