Termo Products & Services - Ferestre si usi glisante, culisante, armonice, rulouri, rolete, jaluzele, Bucuresti

Ferestre si Usi Armonice

...
Ferestre si Usi Armonice

Pentru o fluiditate si mai mare între interior si exterior fata de ferestrele glisante sau ferestre culisante, exista si optiunea ferestrelor armonice, care se pliaza pentru a deschide complet încaperea. Acest tip de geamuri, desi este destul de costisitor, este foarte dorit de catre cei care locuiesc la casa si doresc un acces cât mai usor si cât mai mare la spatiul exterior.

Usile si Ferestrele Armonice pot fi însa montate si la bloc, pentru a facilita accesul pe balcon, pe terasa sau chiar între camerele interioare. Veti avea astfel si lumina naturala si o ventilatie superioara a încaperii.

Deschiderea tip Acordeon sau Armonica - este un sistem care se foloseste de obicei la separarea unor încaperi cu dimensiuni mari.

Majoritatea din Usile si Ferestrele Armonice din PVC sunt executate cu Toc Aparent, însa ele pot fi construite si cu Prag Îngropat (în conditii speciale).

Armonica cu Prag îngropatPrag Normal (toc+adaugire toc) versus Prag îngropatCa sa functioneze o fereastra/usa armonica, carucioarele care plimba cerceveaua, au nevoie de toata înaltimea tocului ba chiar de înca o adaugire de cel putin 50mm în plus (sistem apropiat de cel de la oscilo-culisanta). Daca se foloseste acest sistem de armonica la nivelul solului atunci tocul NU se poate îngropa deloc, iar înaltimea totala peste care veti fi nevoiti sa treceti este de înaltimea tocului care în mod obijnuit este de minimum 64mm + 50 mm adaugirea de toc.   

Exista si sistemul de Armonica cu posibilitatea folosirii unui Prag Îngropat. Tot sistemul de ghidare si sustinere al cercevelelor este ascuns sub nivelul 0, având nevoie de o îngropare de aprox 70mm, drenarea apei din acel spatiu se va face special, iar la suprafata va ramânea doar pragul de aluminiu care va face etansarea în partea de jos.

Lateralele (Stânga/Dreapta) Usilor si ferestrelor Armonice

Deasemenea pe toata înaltimea din partea unde avem balamalele si se strâng cercevelele, este nevoie de înca o adaugire de toc de 58 mm astfel încât atunci când se deschid toate cercevele, acestea sa poata sta deschise complet si sa se plieze una peste alta. Daca nu punem aceasta adaugire de toc, cercevelele nu se deschid complet deci nu vor sta deschise si pliate una peste alta, luând din spatiu util pe care am dorit sa l cream alegând sistem de Armonica de PVC.

 

La retetele de Armonica PVC cu numar PAR (2,4 sau 6) de cercevele pe înaltimea unde nu avem balamale, este si acolo nevoie de cel putin 40 mm suplimentari tocului pentru ca sistemul de carucioare care plimba cercevelele sa aiba unde sa culiseze, ceea ce înseamna ca este necasar existanta unei adaugiri de toc de 58 mm, peste care se pot face reparatiile si se acopera 5 sau 10 mm fara sa afecteze mecanismul sistemului Armonicii.

La retetele de Armonica PVC cu numar IMPAR (3 sau 5) de cercevele, pe înaltimea unde nu avem balamale, nu mai avem nevoie de vreun profil de compensare, în schimb el se pune de obicei pentru simetrie totala vedere din exterior, între partea laterala Dreapta/Stânga.

Partea superioara a sistemului de Fereastra sau Usa armonica

La partea superioara a sistemului de armonica este necesar si acolo o adaugire toc de cel putin 30 de mm ca sina care ghideaza sistemul armonic in partea de sus sa aiba sustinere si sa fie prins in suruburi de fereastra.

Astfel o armonica de PVC, este încadrata pe toate laturile de profile suplimentare de diferite înaltimi pentru ca ea sa poata functiona.